hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arınç'tan HDP'ye örslü çekiçli çağrı

    Arınçtan HDPye örslü çekiçli çağrı
    expand

    Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "HDP'li dostlarıma söyleyeceğim tek şey şudur: Siz, Öcalan'ın örsüyle Kandil'in çekici arasında kalmayın. Siz bir siyasi partisiniz. Özgür olun, kararınızı kendiniz verin ve burada üstleneceğiniz rolü, cesaretle üstlenin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulunup, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    "HDP'nin Adalet Bakanlığı'na İmralı'ya gitmek için başvurusu vardı. 1 Hafta oldu, hala yanıt gelmedi. Bu hafta içerisinde bir yanıt verilecek mi?" sorusuna, Arınç, "Arkadaşlar, 7 gün olmuş, 15 gün olmuş siz demek bunların hesabını yapıyorsunuz. Doğrusu ben yapmıyorum, bunlar sorulacaksa Adalet Bakanımıza sorulmalıdır çünkü kimlerin gideceğini veya ne zaman gideceğini, izin konusunu Adalet Bakanımız çok daha iyi bilir" yanıtını verdi.

    HDP'den bir grup milletvekilinin adaya gitmek istediğini, ancak Adalet Bakanlığı'nın henüz buna cevap vermediğini ifade eden Arınç, ne zaman cevap verileceğinin, Adalet Bakanlığı'nın bilgisinde olduğunu söyledi.

    Sürecin devam edip etmediği konusunda, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarının bulunduğunu, kendisinin de her sorulduğunda "HDP'nin ne yapması gerektiğini" ısrarla söylediğini anımsatan Arınç, "Çözüm süreci devam ediyor, biz henüz masadayız, kalkmadık. Bunun da belli bir noktaya kadar böyle devam edeceğini rahatlıkla söylemiştim. Asıl HDP ne yapacak, nerede duracak, neyi temsil edecek? Çözüm sürecini gerçekten istiyor mu, istemiyor mu?" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Hükümetin taleplerine karşılık, biz belki bir aydır bekliyoruz. 6-7 Ekim'den bu yana neredeyse bir ay geçti, onlar bir hafta beklemişler" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "6-7 Ekim'den bu yana ortalığı yakıp yıkanlara karşı, insanlarımızın ölümlerine yol açan eşkıyaya karşı, onları 'hadi sokağa çıkın' diye
    destekledikten sonra olan bitenlerden bir nedamet duymadıklarına göre, onlardan herhangi bir şikayetleri söz konusu olmadığına göre bizden neyi bekliyorlar Allah aşkına? Biz, bu süreçte bir siyasi kanadın, bir siyasi uzantının muhatap olmasının, işlerin kolaylaştırılması bakımından faydalı görüyoruz. Bu geçmişte
    BDP'ydi, bugün HDP'dir ama onlar da kendilerine düşen misyonu yerine getirmek zorundalar.

    HDP'li dostlarıma söyleyeceğim tek şey şudur; Siz Öcalan'ın örsüyle Kandil'in çekici arasında kalmayın. Siz, bir siyasi partisiniz özgür olun. Kararınızı kendiniz verin. Burada üstleneceğiniz rolü, cesaretle üstlenin. Sizin içinizde bu süreci samimiyetle isteyen, geçmişte çok büyük sıkıntılar yaşamış, çok acı bedeller ödemiş çok değerli insanlar var. İsimlerini de sayarım, herkes de bilir. Lütfen onlar olaya müdahil olsunlar çünkü ben, onların bu süreci samimiyetle desteklediğine inanıyorum. Yoksa alfabede harf bırakmayan bir takım
    örgütlerin ortalığı yakıp yıkması karşısında sırıtarak bir şeyler konuşanları kendimize muhatap kabul etmiyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da polis aracına silahlı saldırı

    İlginç iş ilanları

    Bu pozlar yüzünden kovuldular

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow