hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Aşk Gemisi"nde söküm başladı

    Aşk Gemisinde söküm başladı
    expand

    "Aşk Gemisi" dizisiyle tanınan ve ekonomik ömrünü tamamladıktan sonra söküm için getirildiği Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde 6 ay önce meydana gelen kazada 2 işçinin hayatını kaybettiği "Pacific" isimli geminin sökümüne başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağustos ayında İtalya'nın Cenova kentinden getirildiği sırada Aliağa'da karaya oturan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası hukuki süreç nedeniyle bekletilen gemide söküm işlemine başlandı. Gemiden çıkarılan hurdanın demir çelik sektöründe ham madde olarak kullanılacağı iç donanımındaki parçaların ise meraklılarına satıldığı belirtildi.

    Geminin sökümünün 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. "Pacific Princess" adıyla hizmet verdiği 1970 ve 1980'li yıllarda, tüm dünyada ilgiyle izlenen "Love Boat (Aşk Gemisi)" adlı televizyon dizisinin çekim platosu olarak kullanılmıştı. El değiştirdiği 2002 yılında "Pacific" adını alan gemi, hizmet dışı kalmasının ardından 6 Ağustos 2013'te söküm ve geri dönüşüm işlemi için Aliağa'ya getirilmiş, yolda fırtına nedeniyle hasar gören gemi, makine dairesi bölümünden su almış ve acil olarak karaya oturtulmuştu.

    Geminin kurtarılması için çalışan işçilerden 11'i gazdan zehirlenmiş, 2'si yaşamını yitirmişti. Olay sonrası söküm işlemi hukuki sürecin başlaması nedeniyle ertelenmişti. Bilirkişi incelemesi tamamlanan kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow