hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ataşehir'de özel halk otobüsü yakıldı

    Ataşehirde özel halk otobüsü yakıldı
    expand

    Ataşehir'de özel halk otobüsünü durduran maskeli grup, yolcuları ve şoförü indirdikten sonra otobüsü ateşe verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ataşehir, Mustafa Kemal Mahallesi'nde yüzleri maskeli bir grup, Tepeüstü-Kadıköy seferini yapan 20Ü no'lu özel halk otobüsünü durdurdu. İçindeki yolcuları boşaltan grup, molotof kokteyliyle otobüsü ateşe verdi. Otobüsün alev alev yandığı görüntüler bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

    Olay, 22.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Mustafa Kemal Mahallesi, 3001 Caddesi üzerinde seyreden otobüs, maskeli kişiler tarafından önü kesilerek durduruldu. Daha sonra içeriye giren maskeli grup, 'Size zarar vermeyeceğiz' diyerek yolcuların ve otobüs şoförünün aşağıya inmesini istediler.

    Birkaç denemenin ardından yakabildiler

    Eylemciler daha sonra ellerindeki molotof kokteyllerini otobüse fırlattılar. İlk etapta otobüsü yakamayan eylemciler, birkaç denemenin ardından otobüsü ateşe verdiler. Kısa sürede alev alev yanan otobüse ilk müdahaleyi TOMA aracı tazyikli suyla yaptı. Daha sonra olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yanan otobüsü tamamen söndürdü. Polis, otobüs şoförünün ifadesine başvurdu. Olay nedeniyle cadde üzerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Tamamen yanarak demir yığınına dönüşen otobüsün alev alev yandığı görüntüler bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow