hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avcılar'da sokak müzisyenlerine saldırı

    Avcılarda sokak müzisyenlerine saldırı
    expand

    İstanbul Avcılar'da sokak müzisyenliği yapan Grup Mektup'un üyeleri saldırıya uğradı. İddiaya göre, saldırganları yakındaki bir caminin imamı, "Bunlar Yahudi marşları çalıyor, durdurun" diye tahrik etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Avcılar ilçesinde Havuz Meydanı adı verilen yerde sokak müzisyenliği yapan Grup Mektup üyeleri, bir grubun saldırısına uğradı. İleri Haber'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, cami imamının müzik grubuna yönelik "Bunlar Yahudi marşları çalıyor, durdurun bunu" şeklinde sözler sarf ettiği iddia edildi.

    Sokak müzisyenleri isyanda

    Taksim'in sokak müzisyenleri...

    Saldırıya tanık olan E.O. olayı şöyle anlattı:

    "Sokak müzisyenlerinin müzik yaptığı yerin az ilerisinde bir cami var. Camidekilerin bu müzik grubundan rahatsızlık duyduklarını daha önce duymuştum. Ben onlarla konuştuğumda 'Bizi buradan kovmaya çalışıyorlar' demişlerdi. Geçen Cumartesi akşam saatlerinde imam, 'Burada Yahudi marşları çalıyor. Bunu durdurun' diye konuşmuş. Bu sözlerden sonra bir adam ve iki çocuk yanlarındaki pitbull cinsi köpeklerle sokak müzisyenliği yapan gençlere saldırdı. Saldırgan müzik grubu üyelerine 'Ben Müslümanım. Senden hesap soracağım' diye tehdit etti. Saldırganların sözleri üzerine çevrede bulunanlar da provoke oldu ve çocukları oradan kovmaya çalıştı. Grup üyeleri camiye sığınmak zorunda kaldı. Daha sonra polis ya da zabıta geldi. Onlar da çocukları 'daha fazla provoke olmayın' diye uyarıyor ve onlar da gençleri kovmaya çalıştı. Olay bu şekilde gelişti."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırı anı kamerada

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow