hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avukatların yargılandığı KCK davasında tutuklu kalmadı

    Avukatların yargılandığı KCK davasında tutuklu kalmadı
    expand

    Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması ve tutukluluk süresini 5 yılla sınırlayan yeni kanunun yürürlüğe girmesinin ardından KCK davasından tutuklu 9 avukat ile bir yazar tahliye edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KCK'ya yönelik açılan, çoğunluğu  avukat olan 46 sanıklı davada 9 avukat ile yazar Cengiz Kapmaz tutuklu yargılanıyordu.

    Davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılmasının ardından avukatlar, tahliye talebinde bulundu. Tahliye talepleri İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi.

    Talepleri değerlendiren mahkeme avukatlar Doğan Erbaş, İbrahim Bilmez, Ömer Güneş, Hatice Korkut, Cengiz Çiçek, Muharrem Şahin, Emran Emekçi, Sebahattin Kaya, Mehmet Bayraktar ile yazar Cengiz Kapmaz'ın tahliyesini karar verdi.

    Sanıklar hakkında yurtdışı çıkış yasağı koyan mahkeme, tahliye gerekçesi olarak 'sabit ikametgah sahibi olmalarını, delillerin toplanmış olması ve tutuklu kaldıkları süreyi" gözönünde bulundurdu.

    Tahliyeler ile birlikte KCK avukatlar davasında tutuklu sanık kalmadı.

    Batman KCK davalarında 9 tahliye

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan ve 18'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı iki ayrı KCK davasında 9 sanık tahliye edildi.

    Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını öngören yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde daha önce görülen Batman KCK davaları, Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ele alındı.

    Yapılan son yasal değişiklik nedeniyle tutuklu yargılanan sanıkların tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme,18'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı "Batman Kent Meclisi" ve "Batman Gençlik Meclisi" davalarında tutuklu bulunan Abdulmenap Eripek, Mahmut Abi, Abdulrezzak Kaplan, Abdulkerim Aslan, Şükrü Birlik, Şervan Şahin, Mazlum Demir, Murat Tamur ve Seyithan Üzün'ün tahliyesine karar verdi.

    Tahliye edilen sanıklardan Murat Tamur ve Seyithan Üzün'ün başka suçtan cezaları bulunduğu için cezaevinden çıkamadıkları öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow