hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aynı yastığa 69 yıldır baş koyuyorlar

    Aynı yastığa 69 yıldır baş koyuyorlar
    expand

    Tunceli'de kaçarak evlenen ve aynı yastığa 69 yıldır baş koyan Beser ve Musa Bulut çifti, birbirlerine olan sevgi ve sadakatleriyle çevredekilerin dikkatini çekiyor. Musa Bulut, uzun süreli evliliğin sırrının karşılıklı anlayış olduğunu söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnönü Mahallesi'nde tek katlı ve sobalı evde oturan Bulut çifti, birbirlerine olan sevgi ve sadakatleriyle çevredekilere "maşallah" dedirtiyor. Birbirine yıllardır sevgiyle bağlı olan çiftin 7 çocuğu ve 20 torunu bulunuyor.

    Yaşlılık nedeniyle ev işlerini yapmakta zorlanan eşi Beser'e yardımcı olan Musa Bulut, sabahları sobayı yakıp, eşi için kahvaltı hazırlıyor. Musa Bulut, yıllar önce eşini görür görmez aşık olduğunu ve kaçarak evlendiklerini söyledi. Eşiyle tanışma sürecini anlatan Bulut, "Bacım, Vankük köyünde evliydi,oraya gittim. Baktım Beser karşıdan suya geliyor, gözüm takıldı, gittim bacıma anlattım, o da 'Onu istemişler, nişanlıdır' dedi. Git bir söyle dedim, 'Yok' dedi. Amcasının kızını yolladım" dedi.

    Hayvan otlattığı sırada çağrıldığını ve eşinin ailesinin evine gittiğini anlatan Bulut, "Yüzünü tuttum, kendime çevirdim, 'Bak ben buyum, bana iyi bak' dedim. Ondan sonra eve geldim. Bunlar Düzgün Baba'ya gittiler, biz de amcasının kızıyla yolda bekledik. Dönerlerken amcasının kızıyla aldık, kaçırdık" diye konuştu Eşinin kendisine çok iyi baktığını ve yıllardır aynı yastığa baş koyduklarını belirten Bulut, "Ben razıyım, Allah razı olsun. Bugüne kadar bir kötü sözünü duymadım" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gençlere nasihatlerde bulundu

    Bulut, gençlere de nasihatlerde bulunarak, eşlere birbirlerine değer vermelerini ve saygılı olmalarını önerdi. Kadın ve erkeğin eşit olduğunu belirten Bulut, "Şimdi erkekle kadının hakkı eşittir. Bak ben ne diyorum, ben razıyım, ondan Allah razı olsun. Bugüne kadar bir iğne ucu kadar bir şeyini görmedim ama o benden razı mı dır bilmiyorum"şeklinde konuştu. Beser Bulut ise "O (eşi) olmasa bana kim bakar" dedi. Çiftin kızı Cemile Bulut da anne-babasının birbirlerine çok bağlı olduğunu dile getirerek, "Sevgi var, saygı var. Birbirlerine çok bağlılar. Babam bir saatliğine karşıdaki kahveye gidiyor, annem hemen merak ediyor" ifadesini kullandı.

    Vahşetin kan donduran detayları

    "Sütünü ve harçlığını verdim gitti"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow