hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayşenur İslam ailelere seslendi: "Çocuklar aileye güvenmeli"

    Ayşenur İslam ailelere seslendi: Çocuklar aileye güvenmeli
    expand

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, son günlerde yaşanan çocuk istismarı olayları ve öldürülen çocuklarla ilgili basın toplantısı düzenledi. "Acil çözüm bulmak için çalışmalar yapıyoruz" diyen İslam, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'yla da ortak çalıştıklarını söyledi. Ailelere de seslenen Bakan İslam, "Çocuklarınıza koşulsuz sevgi gösterin. Aileye güven duymalarını sağlayın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İslam, "Aldığımız tedbirler var. Bunların nasıl revize edileceğini bakanlığın yetkili mercileriyle görüşeceğiz. Çocuklarımızı ve ailelerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Ülkede panik ortamı sukünetle ve bilinçle hareket etmemiz gerek" diye konuştu.

    İşte İslam'ın konuşmasından öne çıkan satırlar:

    "Kreşlerde ve anaokul müfredatlarımızda programlar var. Bunların yaygınlaştırılması gerekiyor. Medya da bu konuda bize yardımcı olabilir.

    Çocuklara birtakım temel eğitimlerin verilmesi gerekiyor. Kişisel güvenliklerini kendilerinin sağlaması konusunda biliçlendirmek gerekiyor çocukları.

    Çocukların bir yabancıyla karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiğini bilmeleri gerekiyor. Bir yabancının hangi taleplerine ve önerilerilerine nasıl tepki vermesi gerektiğini bilmeli çocuk. Akran istismarına nasıl karşı koyacağını da bilmeli.

    Annelere çok basit bir şey öğretebilirim. Çocuklara çığlık atmayı öğretmeleri gerekiyor. İstemedikleri bir durumda karşılaştıklarında çocuklarımızın çığlık atması gerekiyor etrafı haberdar edebilmeleri için. Bu bir savunma değil. "Aman çocuğum sessiz ol" diye yetiştirdiğimiz çocuklardan bahsediyoruz.Hayır, çocuklar ses çıkarmalı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aileleri de eğitmek gerekiyor. Bu eğitimleri artırmak zorundayız. Bu günden itibaren bunları yaygınlaştıracağız.

    Aileler çocuklarımıza koşulsuz sevgi göstermeli. Çocuklar ailelerinin onların yanında olduğunu bilmeli çocuklar. Çocuklar ailenin sorunları çözmek için çok emin bir yer olduğunu bilmeliler. Ailelerine güvenmeliler. Aileler doğdukları andan itibaren çocuklara bu güveni vermeliler. Çocuklarımız şefkat ve sevgi duygularını dışarıda aramamalı ve evde olduğunu bilmeliler.

    Acil çözüm bulmak için çalışmalar yapıyoruz. Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı'yla da ortak çalışmalar yapıyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow