hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi yorumu

    Bahçeliden Anayasa Mahkemesi yorumu
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin seçim barajıyla ilgili kararının görülmesi gerektiğini belirterek, "Ondan önceki davranışlar, spekülasyonlar, istismarlar yine bilinen AKP klasiğidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları:

    Bir insanın doğuştan ya da sonrada bedensel ruhsal yetenekleri kaybetmesi bir engele maruz kaldığının işaretidir.  Engelli olmak yetersizlik olarak değerlendirilmemelidir. Kaldı ki engelli hakları engelli kardeşlerimizin engelsiz fertler gibi eşit haklara sahip olması için vardı. Bu pozitif ayrımcılık herkes tarafından kabul edilmelidir. 3 Aralık Dünya Engelliler günü hepimize fırsat verecektir. Vicdan muhasebesi yapmak için 3 Aralık dönüm noktasıdır.

    Engelli olmanın kayıp ve kusur olmadığını bıkmadan anlatmalıyız. Engelli vatandaşlarımızı hatırlamak için 3 Aralık’ı beklemek hakkaniyetli bir tutum değildir.  Engelli olmayı dışlanmak ve ayrı tutulmak için bir bahane olarak görmek insanı olmayacağı gibi ahlakla da bağdaşmayacaktır.

    Kadın-erkek eşitliği

    Kadın-erkek arasındaki eşitliğin asırlar önce Türk milletinde imrenecek seviyede olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bugün hasretini çektiğimiz ne varsa geçmişimize damga vurmuştur. Milletimiz Avrupa’da kadınların cadı avına tabi tutulup diri diri yakıldığı dönemlerde insan olmanın şerefini yaşıyordu. Türk kadını devlet yönetiyor, cephelerde mücadele veriyordu. Gerek dinimizin buyrukları, gerekse kültür mirasımız kadına saygı konusunda nasıl bir maziden geldiğimizi kanıtlamaktadır.

    Bugün gelişmiş ülke kategorisinde olan ülkelerin 1930’larda Cumhuriyet’in kadınlara verdiği seçme seçilme hakkını kadınlara çok gördüğü unutulmamalı.

    İşgal yıllarının en ızdıraplı günlerinden birinde İstanbul’da yapılan bir toplantıda ''Kim demiş bir kadın küçük şeydir, bir kadın belki de en yüksek şeydir'' sözleri bir kadına aittir.

    Erdoğan sıkıştı mı, ya "fıtrat"a ya da "paralel" e bağlıyor. Kadına şiddet hızlanmış seriye bağlanmıştır. Kadına şiddeti birkez daha lanetliyorum.


    Erdoğan kadın-erkek eşit değil dedi, hanımefendiler alkışladı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Kasım günü hem de kadınların yüzüne baka baka ''Kadınla erkeği eşit duruma getiremezsiniz'' demiştir. Bizi üzen ise bu sözlerin sarf edildiği salonda bulunan hanımefendilerin Erdoğan’ın sözlerini alkışlamalarıdır.

    Ya fıtrata, ya paralele aracısız bağlanmaktadır

    Bu anlayışa hanımefendilerin destek vermesi yürek yaralayan bir durumdur. Değer nedir bilmeyen, değerli olmayı tanımayan birisinin eş değerden ne anladığı muammadır. Devletin en tepesinde cinsiyetçi körlüğe sahip birinin bulunmasını talihsizliktir. Erdoğan 17-25 soygununu fıtratına uygun bulmuştur. Soma’da 301 madencinin kaybı işin fıtratıdır. Erdoğan sıkıştıkça ya fıtrata ya paralele ya başörtüsüne aracısız bağlanmaktadır. Nasılsa inanan çoktur. PKK ile pazarlık yapmak fıtrata ters değildir. Kaçak saray yaptırmak, bu sarayı millete yaptırıyorum derken komandolara teslim etmek fıtrata uygundur. Biz böyle fıtratı tanımayız, böyle bir fıtratın fitne olduğunu söylemekten de hicap duymayız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl içinde 2 seçim yapılmasına rağmen siyasi ve toplumsal tansiyon normalleşememiştir. Toplumsal hoşgörü zehirlenmiştir. Adalete darbe vurulmuş rüşvet ve rüşvetçilere kol kanat gerilmiştir. Bunların yanında ekonomik tablo ise yıkımı işaret etmektedir.  Villada para eritemeyen, gemi yüzdüren milyar dolarlar içinde yüzen evlatlar talihlidir de milletimizin milyonlarca gencinin cebinde 5 para yoktur.

    Doğan görünümlü Şahin...

    Türk milletin geleneğinde emanete ihanet yoktur.  Hediye almak sünnettir ancak rüşvet almanın cezası bellidir.  Tuhafımıza giden başka bir konu ise eski bakanlarla ilgili yayın yasağı konulmasıdır.  Başbakanın bu gelişmelerden haberim yok demesi kendisi ve üslubu kadar kara mizahtır.  Başbakan Davutoğlu her fırsat ve zeminde doğan görünümlü şahin otomobil gibi ses çıkarmaktadır. Kendisi ses konu ve vücut dile kopyadır. Ezberlediği ifadeleri milletimize yedirmeye çalışmaktadır.

    Anayasa Mahkemesi kararı

    Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim barajıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Bahçeli, genel seçimlere bir yıl kala, seçim mevzuatı ve üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasının, bugüne kadar Türk siyasetinde görülmediğini söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin kararının görülmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Ondan önceki davranışlar, spekülasyonlar, istismarlar yine bilinen AKP klasiğidir. Basın da buna yardımcı olmaktadır" diye konuştu. Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Tunceli ziyaretinden sonra kendisine Hakkari'ye gitmesi çağrısında da bulunduğunun anımsatılması üzerine, "O Türkiye'nin her tarafını gezsin biz kendisini koruruz" dedi. Devlet Bahçeli, "Son MGK toplantısında ülkücülerin de paralel yapılanma olarak kayda alındığı ortaya çıktı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Ülkücüler hiç kayıt dışı kalmadılar ki" cevabını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow