hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli: "Yüzde 13.1'e viski yetiştiremezsiniz"

    Bahçeli: Yüzde 13.1e viski yetiştiremezsiniz
    expand

    MHP lideri Devlet Bahçeli "şerefsiz" polemiğini devam ettirdi.Yalıda viski ya da rakı içerek HDP'yi kullanmaya çalışanları eleştirdiğini söyleyen Bahçeli "Cilo dağının eteğinde HDP'ye oy veren bizi ilgilendirmez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cilo Dağı’nın eteğinde birisi HDP’ye oy vermiş bizi ilgilendiren bir konu değil. HDP’li olmayıp, HDP’yi yönlendirmek, kendi siyasal hedefleri doğrultusunda onları kullanmak amacıyla yatta, limanda, yalıda veya herhangi bir yerde viskilerini ve rakılarını içerken ortaya koymuş oldukları kanaatleri biz ele alıyoruz. Eskiden beri yalıda veya Boğaz’da viskilerini yudumlayarak, toplumsal kararı alanlar hep böyle nazik bir üslupla eleştirilir. Bunun kalkıp da o ilde 13.1 oy alana, kaçak viski de getirmiş olsa Türkiye’de yetiştiremeyiz” dedi.

    "Bu cuma kurmalılar"

    Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre Bahçeli, Genişletilmiş İl Başkanlığı toplantılarına dün de Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta illerinde devam etti. Afyonkarahisar’da gazetecilerle sohbet eden Bahçeli, özetle şunları söyledi:

    “Herkes sabırlı olmalı. Cuma gününe kadar AKP ile CHP’nin kurabileceği bir koalisyon mümkün mü değil midir? Eğer mümkün olmuyorsa Ahmet Davutoğlu bir başka koalisyon çalışmasından sonuç alamayacağı kanaatindeyse görevi Sayın Cumhurbaşkanı’na iade etmeli. Veya Sayın Cumhurbaşkanı ikinci kez TBMM’de temsil edilen siyasi partilerden birisiyle görüşme imkânını sağlayabilecek yeni bir görevlendirme yapması lazım.

    HDP Hukuk Komisyonu suç duyurusunda bulundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP'den "çantadaki şerefsizler listesi" açıklaması

    İşte Boğaz'daki yalı sayısı ve partilerin oy durumları

    Kat edilen 25 günü değerlendirerek cuma günü AKP ile CHP’nin kurmasında yarar var. Bu cuma kurulması lazım. Bu kadar uzatmalarının bir anlamı yok. Şimdi bu uzatmanın üstünü örtmek için bazı kavramları tartışmaya açıyorsa bu doğru değil. Bu, bugüne kadarki hükümet kurma çalışmalarını da sabote etmektir. Olayın bu kadar net göründüğü bir ortamda azınlık hükümeti kavramına gerek yok. Azınlık hükümeti Meclis’te milletvekili sayısı itibariyle kurulabilir. Güven oyu alma veya güvensizlik oyu verme açısından 276 şartı vardır.

    "Rıza göstermiyoruz"

    Azınlık hükümetine MHP rıza göstermemektedir. Kurulması halinde desteği olmayacaktır. Siyasi ahlak boyutuyla demokrasiyi gölgelemeye gerek yok. Kurulması gereken azınlık hükümet değil. AKP ile CHP’nin bu cuma günü kurmasıdır. Davutoğlu’nun da cuma namazından sonra bu kararını açıklamasında yarar vardır. Bunlar hep cuma günü konuşuyorlar. Biz seçim hükümetinde niye olalım? Dört bakanlığı bize, dört bakanlığı da HDP’ye verecekler. Bu aynı kuyunun içerisine girmek değil midir?”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow