hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den Gül'e adaylık açıklaması

    Bahçeliden Güle adaylık açıklaması
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Basına saygımız var. Basında her yazılanın da doğru olmadığı kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımıza eğer bir öneride bulunmuşsak aynı kökten gelen kardeş bir partiye bu öneriyi niye saklayalım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, "çatı aday" arayışları kapsamında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

    Bahçeli, 28 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin tamamlandığına ve 29 Haziran'dan itibaren Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlayacağına işaret eden Bahçeli, ilk kez halkın Cumhurbaşkanı seçeceğini söyledi. Siyasi partileri ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Bahçeli, "Görüşmelerimiz,
    Türkiye'nin gerçeklerine dayalı, olumlu bir iklimde gelişmektedir. İnşallah sona doğru da böyle ulaşacağımıza inanmaktayım" dedi.

    Destici de MHP'nin Türkiye'nin en köklü siyasi partilerinin başında geldiğini belirterek, Bahçeli'nin Türkiye'nin zor durumlardan çıkmada ve toplumsal uzlaşmada çok önemli katkı sunduğunu söyledi.

    Bahçeli'den Abdullah Gül'e: Adayım olur musun?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Destici, şöyle devam etti:

    "Seçile cumhurbaşkanı ile ilgili bizim ortaya koyduğumuz ana esaslar ile sayın genel başkanın bugün bize anlattığı esasların uyuşmuş olmasını görmekten büyük mutluluk duyduk. Hem anayasaya uygunluk, anayasal çerçevede kalınması ve bütün toplumu kucaklayacak bir şahsiyet olması hem de tarafsızlığını asla yitirmemesi tabii bunların başında geliyor. İnşallah Türkiye bu şekilde bir cumhurbaşkanı seçecektir diye düşünüyorum. MHP'nin bu konuda, sayın genel başkanın şahsında ortaya koymuş olduğu çatı aday formülünü çok önemsediğimizi ve burada bir netice alınabilirse gerçekten, hatta bu çatı mümkün olsa Türkiye'nin her kesimini kucaklayabilirse ve kapsarsa ben Türkiye'nin birliği ve beraberliği açısından içinden geçtiği konumu da göz önüne alarak gerçekten çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu gelişmeler sürecek, inşallah olumlu bir netice alınır ve Türkiye cumhurbaşkanını huzur içinde , barış içinde toplumsal bir kucaklaşma ile seçer diye düşünüyorum."

    Bahçeli, gazetecilerin "Cumhurbaşkanı ile görüşmenizde kendisine çatı aday önerisi götürdüğünüz iddiası basında yer aldı. Bu iddianın gerçeklik payı var mıdır?" sorusuna şu yanıtı verdi:

    "Basına saygımız var. Basında her yazılanın da doğru olmadığı kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımıza eğer bir öneride bulunmuşsak aynı kökten gelen kardeş bir partiye bu öneriyi saklayalım."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow