hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakanlık önünde protestoya 17 gözaltı

    Bakanlık önünde protestoya 17 gözaltı
    expand

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde işçi ölümlerini ve maden kazalarını protesto etmek isteyen DİSK üyesi 17 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karaman Ermenek'te meydana gelen maden kazasında 18 maden işçisine henüz ulaşılmamasına ve işçi ölümlerine dikkat çekmek isteyen  DİSK üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne geldi.

    'Çalışma Bakanı istifa, Çalışırken ölmek istemiyoruz' yazılı pankart asan grup  DİSK üyeleri, 'Üreten biziz yöneten de biz olacağız, işçi katili bakan istifa' sloganları attı.

    Yapılan basın açıklamasında, son yıllarda Soma'da yaşamını yitiren 301 maden işçisi ve diğer iş kazalarına ölen işçilerin sorumlusu olarak Çalışma Bakanı sorumlu gösterildi.

    Soma'da 8 kişiye 301 kez ağırlaştırılmış müebbet

    Açıklamanın ardından Bakanlık girişine 'İşçilerin can güvenliğini sağlamayan T.C. Çalışma Bakanlığı işçiler tarafından mühürlenmiştir' yazılı pankart asan grup üyeleri yetkili biri gelmedikçe  bakanlığa kimseyi sokmayacaklarını belirtti.

    Bunun üzerine emniyet güçlerinin uyarılarını dikkate almayan işçilere polis tarafından müdahale edildi. Polisin müdahalesine direnen 17 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ermenek'teki maden faciasının nasıl olduğu açıklandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow