hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baki Düzgün'den Günay Özarslan çağrısı

    Baki Düzgünden Günay Özarslan çağrısı
    expand

    Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, Günay Özarslan'ın cenazesinin kaldırılmasına emniyetin izin vermediğini söyleyerek, bu konuda girişimlerde bulunacağını söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Gazi Mahallesi Cemevi ve çevresinde 2 gündür yaşanan olaylarla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alevi Bektaşi Federasyonu'nun da aralarında bulunduğu grup, son günlerde yapılan operasyonlara ilişkin Gazi Mahallesi Cemevi'nde basın açıklaması yaptı.

    Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, IŞİD'e operasyon adı altında bu ülkenin devrimcilerine, demokratlarına ve Alevilerine operasyon yapıldığını belirterek  "Kamuoyunun bunu görmesi lazım. Bu nedenle biz Alevi Bektaşi Federasyonu ve bileşenleri olarak bu süreçte sinmeyiz. Biz Pir Sultan'ın, İmam Hüseyin'in torunlarıyız, onların soyundan geldik. AKP de onun arkasındaki güçler de bunu böyle bilmelidir. Bütün Alevi kurumları hedef olarak gösteriliyor. Demokratik kitle örgütlerinin yöneticileri hedef olarak gösteriliyor. 12 Eylül'de nasıl ki ev ev basıldı, bugün de kurumlarımız basılıyor, sendikalar basılıyor, demokratik kitle örgütleri basılıyor. Bu nedenle bütün halkımızı, Türkiye'deki yurtseverleri, demokratları, bütün inanç mensuplarını sorumluluğa davet ediyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazi Mahallesi yine karıştı

    "Cenazanin kaldırılmasına izin verilmiyor"

    Günay Özarslan'ın cenazesinin üç gündür burada tutulduğunu, emniyetin cenazenin kaldırılmasına izin vermediğini belirten Düzgün, "Cenaze kaldırılmıyor, izin verilmiyor. Bu zulümdür, aileye, arkadaşlara, yoldaşlara zulümdür. Bunu kınıyoruz. 'Bu cenazenin sahipleri kendi adaplarına uygun, değerlerine uygun cenazeyi kaldırmalıdırlar' diye çağrı yapıyoruz" diye konuştu. 

    Düzgün, cenazenin kaldırılması için girişimlerde bulunacağını da söyledi.  

    Düzgün, son günlerde Aleviler aleyhinde bazı medya   organlarında haberler yapıldığını, bu haberlerde Suruç'a gönderilen gençlerin kendileri tarafından yönlendirildiğine yer verildiğini belirterek şöyle konuştu: "Bunu yapsaydık, bundan geri adım atmazdık. Keşke de yapsaydık. Keşke o arkadaşlara yardımcı olabilseydik. Bu noktada polisten ya da AKP iktidarından kaygılanıp korkup sahiplenmeme gibi bir durumumuz yok. O çocuklar bizim çocuklarımız, onları katledenler IŞİD ve AKP'dir. Bunun hesabını da biz soracağız."  

    Anne Özarslan: "Çocuğumun hiç bir suçu yoktu"

    Kızı Günay Özarslan'ın uykudayken öldürüldüğünü savunan annesi Makbule Özarslan, "Üç gündür bana cenazemi vermiyor, sebebi nedir. 30 yaşındaydı benim çocuğum. Benim çocuğumun hiçbir suçu yoktu. Kendi geleneğim göreneğim neyse cenazemi ona göre kaldırırım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli: "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kandil siyasetçileri hakkında hukuku çalıştırmalıdır"

    İstanbul Emniyeti de açıklama yaptı

    Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Gazi Mahallesi Cemevi ve çevresinde 2 gündür yaşanan olaylarla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

    Açıklamada şöyle denildi ; Bilindiği üzere 24 Temmuz 2015 günü yapılan operasyonda terör örgütü mensubu bir bayan Bağcılar İlçesinde  Güvenlik güçleri ile girdiği silahlı çatışma neticesinde ölü olarak ele geçirilmiş, Bahçelievler Adli Tıp Kurumuna kaldırılmıştır.

    Söz konusu bayanın cenazesi, ikameti Tuzla İlçesinde olmasına rağmen terör örgütünün propagandası doğrultusunda Gazi Mezarlığına defnedilmek üzere ısrarla Gazi Mahallesi Cemevine götürülmüştür.

    Bu nedenle 25 temmuz 2015 saat 16:00'dan itibaren Cenaze merasimi nedeni ile Sultangazi İlçesi Gazi Polis Merkezi sorumluluk alanında gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Bahse konu  güvenlik tedbirleri esnasında yüzleri kapalı, maskeli ve  tek tip kıyafet giyen yasadışı örgüt mensubu bir grubun , bilinen cenazeyi istismar etmek için , mahalle içerisinde ana caddeyi işgal etmeye kalkışması, polise yönelik taş ve  molotof atmaya başlaması üzerine söz konusu  gruba müdahale edilerek dağılmaları sağlanmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O andan itibaren ihtiyatlı bir şekilde Gazi Polis Merkezi sorumluluk bölgesinde alınan tedbirler bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada çarpıtılarak “ Cemevi ve cenazeye müdahale“  olarak yansıtılmaya, cenaze için gelenlerin istismar edilerek yalan yanlış yönlendirmelere sebebiyet verilmekte olduğu görülmektedir.

    "Kanunsuz eylemler"
                
    Söz konusu cenaze dolayısıyla alınmış olan tedbirler Cemevi ve cenaze ritüellerine karşı bir mahiyet taşımamaktadır.

    Cenazenin ülkemiz değerlerine ve yasal sınırlar içerisinde defnedilebilmesi için her türlü güvenlik tedbiri alınmıştır. Şu ana kadar cenazenin kaldırılamama nedeni terör örgütü mensuplarının kanunsuz eylemlerine dayanmaktadır. Bu maksatla sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan maksatlı ve provakatif paylaşım ve  asılsız iddiaların vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sarsıcı, kamu düzeninin bozulmasına etki eden mahiyet almasına asla müsaade edilmeyecektir. Vatandaşlarımızın bu şekilde mesnet dışı ve istismar içeren haberlere riayet etmemesi hususunu kamuoyuna duyururuz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Valisi: "Gerçeği yansıtmıyor"

    İstanbul Valisi Vasip Şahin de,Günay Özarslan'ın cenaze törenine polisin izin vermediği şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

    Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cenaze cemevine götürülmek istendiğinde, siyasi temsilciler ve aileyle cenazenin ritüellere göre defnini sağlamak konusunda mutabakata vardıklarını aktararak, törende örgüt propagandası yapılmayacağına ilişkin anlaştıklarını söyledi.

    Şahin, kolluk kuvvetlerinin, cenaze töreni için dün mahallede tedbir aldığını anımsatarak, şöyle devam etti: "Ancak yasa dışı gruplar, kolluk kuvvetlerine molotofkokteyli ve taş attı. Yüzleri maskeli örgüt üyeleri, yollarda barikatlar kurarak cadde ve sokakları kapattı. Güvenlik güçlerimiz buna izin vermeyerek bariyerleri kaldırdı. Cenazenin bir an önce defnedilmesi için ilgili kişilerle tekrar görüşüldü. Emniyet güçlerimiz cenazenin defnini engellememektedir. Ancak yasa dışı grupların cenaze töreni üzerinden örgüt propagandası yapmasına izin verilmeyecektir."

    Vali Şahin, yasa dışı grupların örgütsel kıyafetlerle bu konudaki ısrarlarını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Kolluk kuvvetlerimiz buna göz yummadı. Cemevi ve cenazeyi istismar etmek isteyenlere karşı konuldu. Emniyet güçlerimiz cenazenin defnini engellememiştir. Cemevi yetkililerine de bu durum izah edilmiştir. Cenazenin defni konusunda yardımcı olacağımız iletilmiştir. 'Cenazenin defnine izin verilmiyor' şeklindeki açıklamalara itibar edilmemesini rica ediyorum" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow