hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkesir'de gözaltına alınan 6 TBG'li serbest bırakıldı

    Balıkesirde gözaltına alınan 6 TBGli serbest bırakıldı
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir'e geldiği saatlerde gözaltına alınan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Öncü Gençlik üyesi 6 kişi serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek düzeyde vergi ödeyenleri ödüllendirmek, toplu açılış yapmak, halka seslenmek ve ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Balıkesir'e geldi. Erdoğan'ın Balıkesir'e geldiği saatlerde, Kızılay Caddesi üzerinde bulunan Kurtdereli heykelinin bulunduğu alandan Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi'ne doğru giden TGB Balıkesir Başkanı Süleyman Şahin, Öncü Gençlik Başkanı Rıza Yabaş, Öncü Gençlik Sekreteri Şahin Akbaba, TGB üyeleri Cemil Yavuz, Suat Oral, Öncü Gençlik üyesi Mehmet Baki Doğru, polis tarafından eylem yapacakları iddiasıyla gözaltına alındı. Hiç bir suçlarının olmadığını söyleyen gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balıkesir'den ayrılışından sonra serbest bırakıldı.

    Vatan Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir Milletvekili aday adayı Erdoğan Gökçe, gözaltılarla ilgili yaptığı açıklamada, "TGB ve Öncü Gençlik üyesi arkadaşlarımız, bugün gözaltına alındı. Bu sadece Balıkesir'de olmuyor. Cumhurbaşkanının gittiği her yerde oluyor. Gözaltına alınan arkadaşlarımız dün polisle karşılaşmış. Bu arkadaşlarımıza polis, 'Yarın sizi aforoz edeceğiz' demiş. Arkadaşlarımız, savcılığın talimatıyla 'eylem yapabilirler' şüphesiyle gözaltına alınmış" dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow