hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Davutoğlu Alevi temsilcileriyle görüştü

    Başbakan Davutoğlu Alevi temsilcileriyle görüştü
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) cemevleriyle ilgili kararını değerlendirirken, "Çalışmalarımızı etkileyecek bir durum değil. Biz kendi yolumuza devam edeceğiz"dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu, AK Parti TBMM Grup toplantısından sonra bir süre Meclis'teki makam odasında çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, daha sonra iktidar kulisine geçerek bazı milletvekilleriyle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Meclis'ten ayrılırken bir gazetecinin "AİHM'in Türkiye'nin cemevlerine yönelik ayrımcılık yaptığına ilişkin kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, Davutoğlu, "Çalışmalarımızı etkileyecek bir durum değil. Biz kendi yolumuza devam edeceğiz" karşılığını verdi.

    Başbakan Davutoğlu, saat 18.00'de Alevi temsilcileriyle yapacağı görüşmeye ilişkin sorular üzerine de "Bu daha ilk aşama... Daha başka Alevi kanaat önderleriyle de bir araya geleceğiz, çalışmalarımız devam edecektir. Bu görüşmenin AİHM kararıyla bir ilgisi yok. Tamamen yerli süreçtir. Böyle devam edecektir" diye konuştu.

    DAVUTOĞLU ALEVİ TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi temsilcileriyle bir araya geldi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Davutoğlu'nun, Başbakanlık Resmi Konut'ta Alevi temsilcilerine verdiği yemek saat 19.00'da başladı. Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretinin ardından Alevi temsilcileriyle planladığı ilk toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ'den "Ak Saray'ın maliyeti açıklanırsa ülke ekonomisi zarar görür" yanıtı

    DBP: "IŞİD'çiler Şırnak'ta yol kesiyor"

    Bedelli askerlik çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow