hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu Pazartesi günü biraraya geliyor

    Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu Pazartesi günü biraraya geliyor
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma süreci kapsamında CHP ile istikşafi görüşmelerde bulunan AK Parti heyetiyle bir araya geldi. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ömer Çelik genel başkanların Pazartesi görüşeceklerini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleştirilen kabul, saat 12.10'da başladı ve yaklaşık 2 saat sürdü. Kabulde, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AKParti milletvekilleri Ali İhsan Arslan, Osman Can ve Taha Özhan yer aldı.

    Ak Parti-CHP görüştü

    Heyetin, CHP ile gerçekleştirilen istikşafi görüşmelere ilişkin hazırladığı raporu, Başbakan Davutoğlu'na sunduğu öğrenildi.

    Başbakan'a yaptıkları sunum sonrası açıklama yapan Ömer Çelik "Sayın Kılıçdaroğlu ile Haluk Koç'u pazartesi 18.00'de bekliyoruz" dedi. 

    Ömer Çelik'in açıklamaları:

    "Birkaç saatlik görüşme esnasında sorularına cevap verdik. Çok kapsamlı bir sunum yaptık. Süreci baştan sona tekrar anlattık. Arada sunumlarımız oldu. 3 çerçevede sunum yaptık, İki parti arasında mutabakat görülen politikalar anlaşmazlıklar üçüncü de genel başkanların biraraya gelerek mesafe alınıp alınmayacağı şeklinde. AK Parti politikalarını ilgilendiren kısımları yarın kurula götürülecek. Pazartesi günü hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı bakanlar kısmına sunulacak. Pazartesi günü bakanlar kurulundan sonra sayın Kılıçdaroğlu’nu ve Haluk Koç’u saat 18.00’de Başbakanlık resmi konutunda bekliyoruz. Kendileri de olumlu yanıt verdiler. Gelinen noktanın değerlendirmesi yapılacak...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Herkes şunu öğrenmek istiyor, her görüşmeden sonra çatışma mı mutabakat mı daha fazla diye. Siyasetin kendine has kimyası var. Öyle konular vardır ki bir konuda anlaşmazlık her şeyi geriye atar, bir konuda anlaşma diğer her şeyi kaldırır. Böyle bir matematiği yapamayız .
    Genel başkanlar açıklayacak görüşmeden sonra, nelerde anlaşıldı nelerde anlaşmazlık çıktı. Bunun cevabını genel başkanlar verebilir. Buradan çıkan sonucun olumlu ve olumsuz yönde ilerlediğine biz karar veremeyiz

    Pazartesi günü sonuç çıkacak mı?

    Nihai bir görüşme olarak değerlendirilemez. Genel başkanlar çizecektir sonucu. Tamam mı devam mı şeklinde adını koyacağımız bir görüşme değildir. Başbakanımız da söylemişti. Görüşmeler bitince başkanlarla bir arada olabilirim demişti. 2 genel başkanın genel görüşmesi olarak değerlendirmek gerekir.

    Genel başkanlar hangi konuları görüşecekler?

    Çözüm süreci devam ediyor diyorsunuz ama süreç bitti deniliyor? sorusuna) Bunları basından okuyoruz, her gün yeni bir senaryo okuyoruz. Bunlar karmaşık mekanizmalardır. Bunlar herkesin de gözü önünde yürütüyoruz. Açıkladığımız takvim ne ise ona uyuyoruz. Açıkladığımız yol haritası üzerinde gidiyoruz, onu uyguluyoruz. Bizim görüşmelerimizde pek çok konu konuştuk. Ama bu konular içerisinden şunu ele alacaklar diyemem genel başkanlar için..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti 45 günü sonuna kadar kullanacak mı?

    Bunları hep basından okuyoruz. 13 yıldır sorumluluk taşıyoruz, üzerimizde taşıyoruz. Bizim yürüttüğümüz politika ile taktik kelimesi yan yana gelemez. Hiçbir taktik hesabımız olamaz. Bunlar memleket meselesidir, herkesin gözü önünde gerçekleşiyor. Bundan sonrası nasıl olur genel başkanlar açıklar.

    Bahçeli ile görüşme olacak mı?

    Bana bir bilgi verilmedi.

    Erken seçim mi koalisyon mu?

    Karara varılana kadar bütün seçenekler masadadır. Hiçbir seçeneğe kapı kapatmadan yürütmeye çalışıyoruz, en hayırlısı hangisiyse onu istiyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow