hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Davutoğlu Suriye sınırında

    Başbakan Davutoğlu Suriye sınırında
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne geldi. İlçede bulunanlarla sohbet eden ve güvenlik güçlerine destek isteyen Başbakan Davutoğlu, IŞİD militanlarının açtığı ateş sonucu şehit olan Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu'nda da incelemelerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Davutoğlu öğle saatlerinde Başbakanlık'a ait özel uçakla Gaziantep Havalimanı'na geldi.

    Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve yetkililer tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu daha sonra karayoluyla Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne hareket etti.

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bazı bakanların da eşlik ettiği Başbakan Davutoğlu, ilk olarak Elbeyli ilçe merkezinde bir kahvehane önünde durdu.

    Alman Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye uyarı

    Burada kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocukları seven ve hediyeler veren Başbakan Davutoğlu, daha sonra kahvede çay içti. Sohbet ettiği vatandaşlardan sınır hattında görevli güvenlik güçlerine desteklerini sürdürmeleri isteğinde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Bu vatan için gece gündüz çalışan askerlere sahip çıkmaya devam edin" dedi.

    Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra, 24 Temmuz'da sınır hattındaki görevi sırasında IŞİD militanları tarafından yapılan saldırıda şehit olan Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu'na gitti.

    Gazetecilerin alınmadığı karakolda, silah arkadaşlarını kaybeden askerlere taziye dileğinde bulunup moral veren Başbakan Davutoğlu, Orgeneral Özel ve bakanlar, sınır hattındaki son duruma ilişkin de bilgi aldı.

    Başbakan ve beraberindekilerin ziyaret ettiği yerler ve geçtiği güzergah üzerinde zırhlı araçlarla polis ve jandarmaların yoğun önlem aldığı görülürken, çatılarda keskin nişancılar görevlendirildi, 2 helikopter sürekli uçuş yaptı.

    Sınır hattındaki incelemelerinin ardından yeniden Gaziantep'e dönecek olan Başbakan Davutoğlu ve beraberindekilerin IŞİD militanlarının şehit ettiği astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin eşi ile yakınlarına taziye ziyaretinde bulunacağı, ardından Şanlıurfa'ya gideceği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow