hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan'dan ilk açıklama

    Başbakan Erdoğandan ilk açıklama
    expand

    Soma'daki maden faciasıyla ilgili konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ocaktaki kardeşlerimizle ilgili çıkarma çalışmalarımız devam ediyor. Bir kısmı çıkarıldı, bir kısmı devam ediyor. Ölen kardeşlerimin ailelerine sabırlar diliyorum" dedi. Bu arada Başbakan Erdoğan, facia nedeniyle Arnavutluk ziyaretini erteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Uluslararası Yılın Haber Görüntüleri Ödül Töreni'nde Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasına ilişkin açıklama yaptı.

    Erdoğan, bölgede çalışmaların devam ettiğini belirterek, Bakan Taner Yıldız'ın bölgeye koordinasyonu sağlamak için gittiğini dile getirdi.

    Başbakan Erdoğan şunları kaydetti; "Soma ilçesindeki kömür ocaklarında çıkan yangın sebebiyle şu anda edebiyete intikal eden kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerime şifa diliyorum. Şu anda ocaktaki kardeşlerimizle ilgili çıkarma çalışmaları devam ediyor. Bir kısım çıkan kardeşlerimiz var, diğerleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

    Temennimiz odur ki diğer kardeşlerimizi kurtarabilme imkanını yakalarız. Tabi tüm ailelere, ölen kardeşlerimin ailelerine sabır diliyorum, yaralıların aynı şekilde sabırlar temenni ediyorum. Haberi alır almaz bölgedeki tüm birimlerimizle kurtarma çalışmalarımız başlatılmış durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız çalışmaları yerinde koordine etmek için ekibiyle, Balıkesir ve Manisa milletvekilleri aynı şekilde onlar da yoldalar. Ve mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması içinde AFAD başta olmak üzere, aynı şekilde kömür işletmelerinin kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz."

    Arnavutluk ziyareti iptal

    Bu arada Başbakan Erdoğan, Soma'daki facia nedeniyle Arnavutluk ziyaretini erteledi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:  "Başbakanımız Sayın Recep Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan elim facia nedeniyle Arnavutluk'a yapacağı ziyareti ertelemiş bulunmaktadır. Sayın Başbakanımız, bu akşam Keçiören'deki ikametine intikali sonrasında Arnavutluk Başbakanı Sayın Edi Rama ile bir telefon görüşmesi yaparak, Türkiye ile Arnavutluk arasında "Stratejik Ortaklık ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Kurulmasına İlişkin Ortak Açıklama" metnini imzalama ve ilk toplantısını gerçekleştirme amacıyla 14 Mayıs 2014'te Tiran'a yapılması planlanan ziyaretin Soma'da yaşanan elim hadise nedeniyle bir başka tarihe ertelenmesinin daha uygun olacağını ifade etmişlerdir. Arnavutluk Başbakanı Rama ise Soma'daki facianın kendilerini de derinden üzdüğünü belirterek, Arnavutluk halkı adına, faciada hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziye, yaralananlara şifa, kurtarma çalışmaları için de başarı dileğinde bulunmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soma'da acı bekleyiş (Foto Galeri)

    DHA muhabiri olay anını anlattı

    Olay yerinden ilk görüntüler

    Çalışma Bakanlığı'ndan açıklama

    Belediye başkanı: 400 kişiyi aşabilir

    Taner Yıldız: Sıkıntı büyük olabilir

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow