hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan'dan yine 'mezhep' vurgusu

    Başbakan Erdoğandan yine mezhep vurgusu
    expand

    Kayseri'de konuşan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, bak bu ülkede Alevi olan vatandaşım ben Alevi'yim diyemiyordu. Niye korkuyorsun? Sen de. Rahat ol. Bu bir ayrımcılık değil. Ben de Sünniyim. Sünni olduğumu rahat rahat söylüyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Kayseri'de düzenlediği mitingde halka hitap etti.

    Ezidiler yaşadıklarını anlattı

    Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, bak bu ülkede Alevi olan vatandaşım ben Alevi'yim diyemiyordu. Niye korkuyorsun? Sen, de. Rahat ol. Bu bir ayrımcılık değil. Ben de Sünniyim. Sünni olduğumu rahat rahat söylüyorum. Bunlar zenginliktir, fakirlik değil. Tasavvufta bir kaide var. Birlikten çokluk doğar. Yani kesrette vahdet anlayışı... Hemen kalemşörleri devreye girdi. 'Başbakan ayrımcılık yapıyor' diye. Hayır, ben tam aksine birliktelik yapıyorum. Korkma diyorum, rahat ol. Bu topraklarda Alevisi ile Sünnisi ile tüm etnik unsurlarla beraber yaşadık. 77 milyon yine beraberiz. Yeter ki silaha sarılmasınlar. Yeter ki silahlı eylemlere, şiddete sarılmasınlar" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahmur kampı IŞİD'in eline geçti

    Anneler ve kızları 

    En çok satan kitaplar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow