hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Yardımcısı Babacan Londra'da

    Başbakan Yardımcısı Babacan Londrada
    expand

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan : "G20 dönem başkanlığımızla ilgili önceliklerimiz,çalışmalarımız ve hedeflerimizi muhataplarımızla paylaşıyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney ile görüşecek olan Ali Babacan, "Bizim Londra'ya gelişimizin asıl amacı Londra'daki finans çevreleriyle görüşmeler yapmak. Bunun yanında İngiliz basınından bazı temsilciler, iş dünyasından bazı temsilcilerle de burada görüşmelerimiz var. Oldukça yoğun, arka arkaya görüşmelerin ve toplantıların olduğu bir program" dedi.

    "Yatırımcılar ve analistlerle görüşeceğiz"

    Babacan, "İş dünyasını belki ikiye ayırmamız gerekir. Bir yatırımcılar var. Bir de analistler var. Yatırımcılar bizzat parayı yöneten kişiler. Analistler de Türkiye ile ilgili kanaatlerini ortaya koyan grup. Dolayısıyla bütün bu gruplarla ayrı ayrı bir araya geleceğiz. Bu toplantılarda Türkiye ekonomisini son durumu nedir, gelecekle ilgili beklentiler nelerdir? Bizim reform gündemimizde neler var? Bunları dile getiriyoruz" ifadelerini kullandı.Türkiye'nin, 1 Aralık'tan itibaren G20'nin Dönem Başkanı olacağını hatırlatan Babacan, "G20 dönem başkanlığımızla ilgili önceliklerimiz,çalışmalarımız, çalışma usulü ve hedeflerimizi, bunları da muhataplarımızla paylaşıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali Babacan'ın, bugünkü Londra ziyareti kapsamında Türkiye ekonomisini yakından takip eden yatırımcılar ve banka analistleri ile ayrı toplantılarda biraraya gelmesi, İngiltere'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından "Chatham House"da konuşma yapması bekleniyor.

    Bahçeli'den Erdoğan'a: Paylaşacağım şu fotoğraflar yalanlarına kapak olsun!

    Yurt dışından telefon getirenlere iyi haber!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow