hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'e tepki yağdı

    Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkele tepki yağdı
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Soma’da protesto eden göstericiye tekme attığı belirtilen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'e tepki yağdı. Yabancı basında da haber olan Yerkel, en kısa sürede açıklama yapacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan müşaviri vatandaşı tekmeledi (video)

    Sosyal medyada dolaşan görüntülerdeki kişinin kendisi olup olmadığı iddiasına dair "Siz misiniz?" sorusuna "Evet" diyen Yerkel, "Gereken açıklamayı yapacağım. Oradan ayrıntıları takip edebilirsiniz” dedi.

    Açıklamayı ne zaman yapacağına dair soruya Yerkel, “En kısa zamanda” diye yanıt verdi.

    Söylediklerini tekrar doğrulatmak adına sorulan sorunun ardından ise Yerkel, bir yorumda bulunmadığını, ayrıntıların yapacağı açıklamada bulunabileceğini söyledi.

    Sosyal medyada bu fotoğraf paylaşılmış, görüntüler bir hayli tepki çekmişti.

    Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkele tepki yağdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fotoğraf:  Mehmet Emin AL / Depo Photos / Rueters

    Okuldan açıklama

    SOAS, University of London mezunu olduğu söylenen Yerkel ile ilgili üniversiteden bir açıklama geldi. Üniversitenin internet sitesinde "Yusuf Yerkel SOAS’a 27 Eylül 2010’da başlayıp 25 Eylül 2015’de ayrılmıştır" denilerek "Okulumuzla hiçbir bağlantısı yoktur" diye de belirtilmiş. (İşte o açıklama...)

    "O" tekme İngiliz Telegraph gazetesinde...

    İngiliz Telegraph gazetesi de Yusuf Yerkel' in Soma'da Başbakan Erdoğan'ı protesto eden göstericiyi tekmelediği andaki görüntülerini yayınladı.

    Gazete, Yusuf Yerkel' in Başbakan'ı protesto eden yerdeki göstericiye tekme attığı görüntüleri yayınlarken Soma'daki kalabalığın Başbakan'a yönelik ciddi bir protestonun yapıldığını yazdı.

    Telegraph, şu ana kadar ölü sayısının 282 olarak açıklandığı felaketi Başbakan'ın "bunlar olağan şeyler" olarak yorumladığını ve diğer ülkelerde de meydana geldiği açıklamalarını aktarırken 19. yüzyılda İngiltere'de de benzer bir maden kazasının gerçekleştiği örneği verdiğini de habere ekledi.

    'Bir ülkenin Başbakanı vatandaşı dövüyorsa... "

    Vatandaştan Gül'e: "Taşeronluk istemiyoruz"

    Madenden çıktı, içerideki durumu anlattı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow