hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbuğ'dan Sincan Cezaevi'ndeki Engin Alan'a ziyaret

    Başbuğdan Sincan Cezaevindeki Engin Alana ziyaret
    expand

    Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte MHP Milletvekili Engin Alan'ı Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Başbuğ, "Lütfen kalkıp bana gerekçeli karar hakkında ne düşündüğümü sormayın. Ciddiye almıyorum. Zamanınızı harcamayın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbuğ'un açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

    "Bu saldırılar bu şeyler sadece kişilere değil, Türk milletine yönelik saldırıdır. Artık Balyoz süreci olmak üzere diğer casusluk davaları da dahil olmak üzere tutsak bulunanların artık son noktasındayız diye düşünüyorum. Artık yeter deyin! Bugün Ankara’ya gelirken çok sayıda telefon aldım. Telefonların nedeni de kaldırılan tarih olan bir mahkemenin 8 ay sonra açıkladığı gerekçeli karar var. Basından arayarak veya bana ulaşmak üzere arayarak ne düşündüğümü bilmek istediler.

    Ben özel yetkili savcıların hazırladığı iddianameyi ciddiye almadım. Özel yetkili mahkemenin 5 Ağustos 2013 günü vermiş olduğu kararı da ciddiye almadım. Bana bu soruyu sormayın. Ban lütfen kalkıp bana gerekçeli karar hakkında ne düşündüğümü sormayın. Ciddiye almıyorum. Zamanınızı harcamayın. 16 bin sayfalık gerekçeli karar hazırlamışlar.  Ben onlara acıyayım mı kelime bulamıyorum. Sayın mahkeme üyeleri 16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da gerekçe yazsanız siz o kararı savunamazsınız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Engin Alan her zaman olduğu gibi kendi tabiriyle bomba gibi. Biz de kendisini bomba gibi gördük. "Alan kimdir" diye sorarsanız.. Ben şöyle tanımlıyorum: Engin Alan 11 yaşında Türk ordusunun şerefli üniformasını giyen ve 40 yıl şerefiyle tamamlayan, TSK'ya değerli hizmetlerde bulunan, emekli olduktan sonra MHP'den vekil seçimlerinde aday gösterilen, YSK tarafından seçime girmesinde engel görülmeyen, seçime giren ve Türk halkının oylarıyla vekil seçilen ama bugün Meclis'te bulunmayan tek milletvekili."

    "Alan bu sürecin kahramanlarındandır"

    - "Bugün Engin Alan yaşanılan hukuk cinayetleri süresinde adeta simge olmuş arkadaşlarımızdan birisi. Alan için saydığımız niteliklere TSK mensubu olan diğer arkadaşlarım da sahip. Engin Alan bu sürecin kahramanlarından bir tanesi. Bugün Engin Alan’ın ve diğer bütün silah arkadaşlarımızın cezaevlerinde tutsak oluşu sadece onlara yönelik yapılan bir saldırı değildir. Bu TSK’ya ve bunun yanında altını çiziyorum Türk milletinin iradesine yapılan bir saldırıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow