hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batman'da 8 yaşındaki MPS hastasının çaresizliği

    Batmanda 8 yaşındaki MPS hastasının çaresizliği
    expand

    Batman'da yaşayan ve ender görülen Mukopolisakkaridoz (MPS) hastalığı yüzünden vücudu her geçen gün eriyen 8 yaşındaki Mehmet Sait Ekinci yetkililere seslenerek, "ölmek istemiyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Sait Ekinci'nin annesi Nurcan Ekinci ise, iki ay önce Batman'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdiği dilekçeden hala yanıt alamadığını belirterek, "Ayakları ve kolları erimeye başlayan Sait'in acilen, kutusu 9 bin euro olan ilaçlara ihtiyacı var" diye konuştu.

    Batman merkez Seyitler Mahallesi 3002 sokakta oturan Ekinci ailesi, her geçen gün organları eriyen Mehmet Sait'in tedavisi için başvurmadık yer bırakmadıklarını söyledi. Tedavisinin yapılmasını isteyen küçük Mehmet Sait Ekinci, "8 yaşındayım. MPS 4-A hastasıyım. Yaşamak için ilaca ihtiyacım var. Ben de arkadaşlarım gibi oynamak istiyorum, ölmek istemiyorum. Devlet bana ilacımı versin. Koşmak ve top oynamak istiyorum" dedi.

    Durumu kötüye gidiyor
    AK Parti Batman il kongresinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan, oğlu Mehmet Sait Ekinci'nin tedavi görmesi için yardım isteyen 3 çocuk annesi Nurcan Ekinci, maddi durumlarının yetersizliğinden ilaç alamadıklarını söyledi. Anne Ekinci, "Eşim minibüs sürücüsü. Kutusu 9 bin euro olan ilaçları alacak durumda değiliz. Oğlum Mehmet Sait'in durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Oysa iki ay öncesinde Başbakan sayın Davutoğlu'na verdiğim dilekçeden umutluydum. Bize her türlü desteği vereceğini söylemişti" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekin Miray Yıldız artık yürüyemiyor

    SGK karşılamıyor
    Batman Valiliğinin, SGK'nın ilaçları karşılaması için girişimde bulunduğunu, ancak SGK'nın engeliyle karşılaşınca ikinci kez yıkıldıklarını kaydeden anne Ekinci, "İki yıl sonra Mehmet Sait yatalak duruma düşecek. Doktorlar ilaç tedavisinin şart olduğunu söylüyor ama ilaç alamıyoruz. SGK'nın bu ilaçları ödeme listesine almasını istiyoruz" dedi.

    Bu hastalığa yakalanmış Türkiye'de yaklaşık 250 hasta bulunduğunu öğrendiğini belirten anne Nurcan Ekinci, "Çocuğumuz gözümüzün önünde her geçen gün eriyor. Başbakan Davutoğlu'na verdiğimiz dilekçeye daha yanıt alamadık. Sait'in artık işitme sorunu da başladı. Hastalığı git gide ilerliyor. Göğüs kafesi daralıyor. Kucağımdan inmek istemiyor. Allah için çocuğuma ilaç yardımı istiyorum" diye konuştu.

    SGK Uğur Kurt'un ailesinden özür diledi

    Kanser hastası emekli, çalışınca, SGK ceza kesti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow