hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bebeklerini öldüren çifte ağırlaştırılmış müebbet

    Bebeklerini öldüren çifte ağırlaştırılmış müebbet
    expand

    Sivas'ın Divriği İlçesi'nde yeni doğan bebeklerine fare zehri içirdikten sonra, benzin döküp yakarak öldürdükleri için yargılanan çifte ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivas'ın Divriği ilçesinde 13 Mayıs 2013'te 2 günlük olan adı konulmamış erkek bebek, kamyon şoförlüğü yapan babası Muharrem Özçelik (32) ile eşi Teman Özçelik (24) tarafından önce fare zehri verilip, daha sonra ilçe yakınlarında bir araziye götürülerek üzerine benzin dökülüp yakılarak öldürüldü.

    Yanık haldeki cesedin görülerek jandarmaya haber verilmesiyle ortaya çıkan olayın ardından Muharrem ve Teman Özçelik çifti tutuklandı.

    Çift hakkında Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğu, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme' suçlamasıyla dava açıldı.

    Birbirlerini suçladılar

    Bugüne kadar görülen duruşmalarda ifade veren çiftler öldürme olayında birbirini suçladı.

    Anne Teman Özçelik, ifadesinde eşinin kendisini kaçırarak evlendiğini, hamile kaldıktan sonra eşinin bebeği aldırmaları konusunda baskı yaptığını öne sürdü.

    Kendisinin bebeği aldırmak istemediğini anlatan Teman Özçelik, maddi sıkıntı nedeni ile bebeği aldıramadıklarını belirterek şöyle dedi:

    "Sivas'ta doğum gerçekleştikten sonra ilçeyle dönerken eşim bir eczaneye uğrayarak ilaç aldı. Bunların arasında fare zehri de vardı. Yolda bir çeşmenin yanında durduk. Ben su içmeye gittim, eşim ise arabada kaldı ve ağlayan bebeği doyurmaya çalıştığını söyledi. arabanın yanına gittiğimde elinde şırınga olduğunu gördüm. Şırıngayla bebeği beslemek istediğini söyledi bana. Daha sonra ilçedeki evimize gittik. Burada eşim bebeği alarak aile büyüklerine götürüp göstereceğini söyleyerek evden ayrıldı. Geri döndüğünde bebeği getirmedi ve bana onu öldürdüğünü söyledi."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanık Muharrem Özçelik ise önceki duruşmalarda verdiği ifadede bebeği kendisinin değil eşinin öldürdüğünü ileri sürerek, şöyle konuştu:

    "Eşim hamileliğini benden gizledi. Bu durumu hamileliğin 6'ıncı ayında öğrendim. Daha sonra eşim 'ben buna bakamam' dedi. Sekiz aylıkken doktora giderek çocuğun aileye yük olacağını ve istemediğimizi söyledik. Doktorlar çocuğu almayı kabul etmedi. Daha sonra çocuğun doğumu sezaryenle hastanede gerçekleşti. Doğumdan sonra Sivas'tan Divriği'ye dönerken ben alkol alıyordum. Eşim bana 'ilaçlarımı içtim bebeği de zehirledim' dedi. Bunun üzerine çocuğu bagaja koyarak Beştepe mevkisine gittik. Bebeğe ait eşyaları ve battaniyeleri yaktık. Araca bindiğimizde eşim bebeği de orada bıraktığını söyledi."

    Karar duruşması yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün mahkemede görülen karar duruşmasına tutuklu Muharrem-Teman Özçelik çifti ile avukatları katıldı. Son sözleri sorulan çiftlerden Muharrem Özçelik, her hangi bir şey söylemezken, eşi Teman Özçelik ise, "Her şey için çok pişmanım. Hatalarım var" dedi.

    Mahkeme heyeti sanık çifte, kasten öldürme suçunu düzenleyen TCK 81/1 maddesi gereğince ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme çiftin cezasında herhangi bir indirimde bulunmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow