hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bedelli askerlik çıkıyor mu?

    Bedelli askerlik çıkıyor mu
    expand

    Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlik ile ilgili olarak, "Genelkurmay Başkanı'ndan görüşleri aldık. Sayın Başbakan karar verecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Savunma Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü.

    Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili yoğun sorunların geldiğini belirtti. Vereceği cevabın hiçbir zaman kesin bir cevap olmayacağına dikkati çeken Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

    "Neden? Çünkü ben hükümetin görevlendirmiş olduğu bir Milli Savunma Bakanıyım. Milli Savunma Bakanlığı var, Genelkurmay Başkanlığımız var, Başbakanlık var bir de Cumhurbaşkanımız var ve üzerinde de başkomutan sıfatı var. Genelkurmay Başkanlığımız kendi silahlı kuvvetleri ihtiyaçlarını hem başbakanlığa hem de Milli Savunma Bakanlığına bildirir. Haftalık görüşmeleri vardır, hem başbakanla hem cumhurbaşkanımızla görüşmeler vardır. Dolayısıyla verilen görüşler güne ilişkindir. Şartlar değişince dolayısıyla o görüş de değişir bunu çok net söyleyeyim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dersim özrü Genel Kurul'u gerdi

    "Üzerimize düşeni yapmaktan da çekinmeyeceğiz"

    Kamuoyunda bedelli askerlikle ilgili talebin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, "Böyle talepler olduğunu görmemezlikten gelemeyiz. Böyle bir talep var ancak durum da bu" diye konuştu.

    Bazı milletvekillerinin bedelli askerlikle ilgili kesin cevap istemesi üzerine Bakan Yılmaz, Irak'ı, Suriye'yi, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki gelişmeleri, Rusya'nın Ukrayna'daki ve Kırım'daki durumunu görmenin, doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendirmenin, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu anlamak açısından önemli olduğunu söyledi.

    Marmaris'i karıştıran fotoğraf

    Bazı milletvekillerinin, bedelli askerlik çıkması durumunda kaç kişinin yararlanacağına ilişkin sorular ilettiğini hatırlatan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Eğer bedelli askerlik kapsamını, yaş 30 diye kabul ederseniz 400 bine yakın. Eğer yaşı 29'a düşürürseniz 450 bine çıkar. Eğer yaşa 28 derseniz 534 bine çıkar. Eğer yaşa 27 derseniz 600 binin üzerine çıkar. Eğer yaşa 26 derseniz 750 bine çıkar. Eğer 25 olursa, 917 bin 690 yani 1 milyona yakın olur. Dolayısıyla bir yaş söylememek lazım" yanıtını verdi.

    Genelkurmay Başkanlığının ülkenin çevresindeki durumu ve ihtiyaç durumunu söylediğini belirten Yılmaz, "Genelkurmay Başkanlığımız, kurumun içindeki uzman, ihtiyacı belirleyen kurum. Görüşleri alarak Başbakanlığımıza ilettik. Görüşleri alarak Sayın Başbakanımıza ilettik. Sayın Başbakanımız ne karar verirse, 'Bu ortamda bu gerekmez' derse ona karar verecek, o kesinleşecek. Durumun özü budur. Talep var, bu talebi dikkate alarak, Türkiye'nin de çevresindeki ateş çemberini de dikkate alarak, Genelkurmay Başkanlığımız işte görüşünü söylüyor. Ondan sonra da sonuçta Başbakanımız karar verecek" ifadelerini paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyayı sallayan Türk işi komik mesajlar

    Bahçeli aleyhine "Dersim" için tazminat talebi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow