hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye apar topar evlerinden çıkardı

    Belediye apar topar evlerinden çıkardı
    expand

    Kağıthane'de, zemin üzeri 4 katlı bir apartman depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Herhangi bir tebligat ve inceleme yapılmadan binanın mühürlendiğini iddia eden apartman sakinleri ise, dışarıda kalınca, mührü sökerek evlerine girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kağıthane Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Sanayi Mahallesi, Tuna Caddesi 33 numarada bulunan 4 katlı apartmanı hasarlı ve depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle mühürledi. Binayı tamamen boşaltan ekipler, kimsenin içeri girmesine izin vermedi. Evlerinden çıkmak istemeyenlerin ise polis zoruyla çıkarıldığı ileri sürüldü.

    Tepki gösterdiler

    Kendilerine binanın boşaltılması için tebligat yapılmadığını iddia eden apartman sakinleri duruma tepki gösterdi. Bina sakinlerinden Meral Yay, kapıyı açtığında karşısında zabıtayı gördüğünü ve evi hemen boşaltması gerektiğini söylediklerini aktardı. Yay, gerekçesini sorduğunda ise, binanın depreme dayanıklı olmadığı yanıtını aldıklarını söyledi. Eşini arayarak durumu bildirdiğini belirten Yay, çıkmamaları halinde polis zoruyla çıkarılacaklarının söylendiğini ifade etti. Binada herhangi bir inceleme yapılmadığını ileri süren Meral Yay, kendilerine binayı boşaltmaları yönünde herhangi bir tebligatın da yapılmadığını öne sürdü. Yay, 4 çocuğu olduğunu söyleyerek ne yapacağını bilmediğini dile getirdi.

    Mühürlenen apartmanın alt katında işyeri bulunan Abdullah Başdoğan da, zabıtaların makineleri durdurarak işyerini mühürlediklerini ifade etti. Mal sahibini aradığını belirten Başdoğan, ona da tebligat gitmediğini söyledi.

    10 gün önce apandisit ameliyatı olduğunu vurgulayan bir bina sakini de, evden çıkmamaları durumunda hapse gireceklerinin söylendiğini ve evlerinden çıkarıldıklarını ileri sürdü.

    CHP PM üyesinden destek

    CHP Parti Meclisi üyesi Yasemin Öney Cankurtaran da, apartman sakinlerine destek vererek, belediyeye tepki gösterdi. Herkesin barınma ve konut hakkı olduğunu ve bunun anayasa tarafından güvence altına alındığını vurgulayan Cankurtaran, yetkililerin bu sorunu çözmesi gerektiğini söyledi.

    Kağıthane Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün olaya ilişkin raporunu kameralara gösteren Cankurtaran, raporda tarih dahi olmadığına dikkat çekti. Apartman girişindeki mührün üzerinde ise "Kağıthane Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 11.11.2014 tarih, 12-1727292 sayılı statik raporu gereği mühür altına alınmıştır yazdığı görüldü.
    İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün hazırladığı raporda, binada ciddi hasarlar oluştuğu, can ve mal güvenliği bulunmadığı belirtildi.

    Apartman sakinleri, gidecek yerlerinin olmadığını belirterek, apartmanın kapısındaki mührü söktü. Bina sakinleri daha sonra evlerine girdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow