hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berkin Elvan toprağa verildi, polis müdahalesi başladı

    Berkin Elvan toprağa verildi, polis müdahalesi başladı
    expand

    Berkin Elvan'ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından Şişli'de toplanan kalabalığa müdahale etti. Müdahale, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Kadıköy'de de sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berkin Elvan'ın cenazesine katılan kalabalıktan büyük bir kısmı Ergenekon Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na gitti.

    Bir kısmı da yürüyüş korteji Şişli Pangaltı'na ulaşınca dağıldı.

    Ancak bir grup Pangaltı ışıklarda bekleyişini sürdürdü. Polis de aynı noktada önlem almıştı.

    Polis Halaskargazi Caddesi üzerinde TOMA'larla barikat kurup gün boyu önlem almıştı. Taksim'e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.

    MÜDAHALEDEN FOTOĞRAFLAR

    Kalabalığın ve polisin bekleyişi yaklaşık 1 saat sürdü. Saat 17:30 sularında grubun içinden bir kaç kişi TOMA'lara tırmanmaya, yazı yazmaya, yanlarında taşıdıkları dövizleri polis araçlarına asmaya başladı.

    Polis bir kaç dakika sonra müdahale etti.

    Önce TOMA'larda tazyikli su sıkıldı. Ardından da Çevik Kuvvet polisinin gazlı müdahalesi geldi.

    Grubun içinden polise havai fişek atıldı. Atılan yoğun gazdan herkes etkilendi. Baygınlık geçirenler oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı. Polis kalabalığı Halaskargazi ve Ergenekon Caddesi boyunca kovaladı.

    Ara sokaklara kaçan grupların bekleyişi ve polisin zaman zaman müdahalesi devam ediyor.

    Pangaltı'daki börekçi önünde gaza boğuldular

    Çok sayıda gösterici Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 2 katlı bir börekçiye sığındı. Dükkanın içi ve çevresi gaz bulutu içinde kaldı.

    Berkin Elvan toprağa verildi, polis müdahalesi başladı

    Baygınlık geçirenler oldu. Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı.

    Polis, kalabalığı Halaskargazi ve Ergenekon Caddesi boyunca kovaladı. Ara sokaklara kaçan grupların bekleyişi ve polisin zaman zaman müdahalesi devam ediyor.     

    Alışveriş merkezinde biber gazı paniği

    Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde polis ile bir grup arasında gerginlik yaşandı. TOMA ve zırhlı araçlarla önlem alan polis, tazyikli su ve biber gazı ile gruba müdahale etti. Polisin müdahalesinden kaçan grup, cadde üzerinde bulunan bir alışveriş merkezine sığındı. Bir süre sonra, alışveriş merkezi girişi önünde bekleyen grup, polise taş ve şişe atmaya başladı. Bunun üzerine, çevik kuvvet ekipleri alışveriş merkezinin girişine biber gazı attı. Alışveriş merkezinin kapılarının açık olması nedeniyle, atılan biber gazı içeride bulunanları etkiledi. Gazdan etkilenmek istemeyen vatandaşlar kaçışmaya başlayınca, büyük panik yaşandı. İçeride bulunanların ağızlarını kapattıkları görüldü. Alışveriş merkezindeki bir kadın baygınlık geçirirdi. Kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mecidiyeköy'de müdahale

    Cenaze töreninin ardından Mecidiyeköy'de protesto gösterisi yapmak isteyen gruba polis müdahalede bulundu.Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından bir grup Şişli'ye doğru gitti. Mecidiyeköy Meydanı'na gelen grup gösteri yapmak istedi. Sloganlar atan gruba çevik kuvvet polisi, biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Göstericilerde polise şişe ve taş atarak karşılık verdi. Bir süre sonra eylemcilerden bazıları alışveriş merkezine bir kısmı da ara sokaklara kaçtı. Mecidiyeköy'de gerginlik devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yürüyüş sırasında gerginlik

    Öte yandan Berkin Elvan'ın cenazesine katılan kalabalık arasındaki yaklaşık 20 kişilik bir grup, Feriköy Mezarlığı yakınındaki AK Parti Yayla Seçim İrtibat Bürosu'na saldırdı.

    Aralarında çocukların da olduğu görülen grup irtibat bürosunun kepenklerini ve camlarını kırdı.

    Cenazeye katılan bazı vatandaşlar gruba engel olmaya çalıştı. Camı kırarak içeriye giren gruptaki bazı kişiler, seçim irtibat bürosundaki yangın tüplerini alarak dışarıya çıktı.

    Yangın tüplerinin açılarak seçim irtibat bürosuna sıkıldı.

    Taksim Meydanı'nda müdahale

    Bu arada Berkin Elvan'ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından Taksim Meydanı'nda toplanmaya başlayan gruplara da polis müdahale etti.

    Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri slogan atan ve "Hırsız Var" diye bağıran grup üyelerine kalkanlarla uzaklaştırdı.

    Grup üyeleri Taksim Meydanı'ndan uzaklaştıran çevik kuvvet polisleri tekrar Cumhuriyet Anıtı etrafında beklemeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polisin geri çekildiğini gören göstericiler ara sokaklardan çıkarak tekrar çıkarak slogan atmaya devam etti.

    İstiklal Caddesi

    Grup üyeleri Taksim Meydanı'ndan uzaklaştıran çevik kuvvet polisleri tekrar Cumhuriyet Anıtı etrafında beklemeye başladı. Polisin geri çekildiğini gören göstericiler ara sokaklardan çıkarak tekrar çıkarak slogan atmaya devam etti. İstiklal Caddesi'ne çıkan gruba da TOMA'lardan sıkılan tazyikli su, plastik mermi  ve biber gazı ile müdahale edildi. Grup üyeleri polise havaifişek atarak ara sokaklara kaçtı.

    Kadıköy karıştı

    Akşam saatlerinde Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup sloganlar atarak, Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti. Grup daha sonra barikat kurup ateş yakarak caddeyi trafiğe kapattı. Eylemci grup, ardından AK Parti İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Caddenin bitiminde önlem alan polis, anonslarla gruba "Dağılın" uyarısı yaptı. Gruptakiler uyarıyı dikkate almayıp yürüyüşe devam edince, polis müdahalesi başladı. Polis gruba tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale ederken, gruptakiler de taş atarak karşılık verdi. Boğa Heykeli önünden İskele Meydanı'na doğru kaçan grup ile polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Atılan gazlardan caddedeki vatandaşlar da etkilenirken, bir kişi kız arkadaşına sarılarak gazdan korumaya çalıştı. Olaylarda 2 kişi gözaltına alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow