hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşir Atalay'dan çözüm süreci açıklaması

    Beşir Atalaydan çözüm süreci açıklaması
    expand

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin bir çerçeve yasasının çıkarılması için yapılan çalışmaların tamamlandığını belirterek "Biz o çalışmayı şu anda tamamladık ve bakanlarımızın imzasına açıldı. Son Bakanlar Kurulunda da sunumunu yaptım, karar verildi ve şu önümüzdeki bir iki gün içinde zaten biz onu Meclis'e tasarı olarak sevk edeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atalay, Romanya'nın başkenti Bükreş'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır seyahatinde, "çözüm sürecinin yasal zemine oturtulması gerektiğini" söylediğini anımsatarak, muhalefetin bu çağrısını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, Atalay şunları kaydetti:

    "Burada böyle ucuz bir sahiplenme var. Hatırlarsanız biz aylar önce bu konuda çalışmalarımız olduğunu açıkladık ve 19 Mayıs'ta Başbakanımızın başkanlığında çok geniş kapsamlı, çok uzun süren toplantı yaptık. Toplantının tek konusu, çözüm süreci, geldiği yer, bundan sonra ne yapabiliriz, ne yapmalıyız oldu. Orada bize, bu işi yürütenlere bir görev verildi; Bu konudaki yol haritasının daha somut şekilde çalıştırılması, yani daha somut bir yol haritası ve bir de çözüm sürecinin bir çerçeve yasasının çıkarılması... Biz o çalışmayı şu
    anda tamamladık ve bakanlarımızın imzasına açıldı. Son Bakanlar Kurulu'nda da ben onun sunumunu yaptım, karar verildi ve şu önümüzdeki bir iki gün içinde zaten biz onu Meclise tasarı olarak sevk edeceğiz. Bunu herkes biliyor. Bunun haftalar, aylar önce konuşulduğunu biliyor ama CHP'nin Genel Başkanı, biraz da böyle yapar ucuz siyaseti, kendisi gidip orada böyle bir şey söylüyor veya öbürleri... Doğrusu hayretle de karşılıyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocukları PKK'da olan aileler Ankara'da

    Abdullah Gül ile görüştüler

    PKK'nın 18 yaş kararına tepki

    PKK 16 yaşın altındakileri geri gönderiyor

    PKK, 15 yaşındaki bir çocuğu geri gönderdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow