hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyoğlu'nda ilginç internet protestosu

    Beyoğlunda ilginç internet protestosu
    expand

    İstanbul Beyoğlu'nda, internet düzenlemesini protesto eden bir grup, beraberlerinde getirdikleri bilgisayar ve klavyeleri çöpe attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan 3H Hareketi (Hürriyet, Hukuk, Hoşgörü) üyesi bir grup burada basın açıklaması yapmak istedi.

    Fakat polisin izin vermemesi üzerine, gruptakiler masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarını Galatasaray Lisesi'nin önüne getirdi.

    Gruptakiler burada, "Yetkinizi sansürleyin", "Bu pankarta mahkeme kararıyla erişim yasaklanmıştır" ve "404 freedom not found" yazılı dövizler açtı.

    Burada grup adına açıklama yapan Barış Ertürk, internet düzenlemesinin basın ve ifade özgürlüğünü boğucu bir hale getirdiğini savundu.

    Hükümetin uzun zamandır arzuladığı "interneti kontrol altına alma" hayaline kavuştuğunu ileri süren Ertürk, "Söz konusu yasayla beraber artık hakim de, savcı da, mahkeme de hükümettir. Zira internet siteleri, mahkeme kararı olmadan, tek kişinin isteğiyle yasaklanabilecektir. Mahkeme kararı olmadan istenilen kullanıcının profili, hangi sitelere girdiği tüm ayrıntılı bilgilerine kadar görüntülenebilecektir" dedi.

    Ertürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu konuda son umutları olduğunu belirterek, Gül'den, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olan su yasayı veto etmesini istedi.

    Gruptakiler, daha sonra beraberinde getirdikleri dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarla birlikte klavyeleri çöp poşetlerine koyarak çöp kutusuna attı.

    Beyoğlunda ilginç internet protestosu 

    Bir hurdacı çöp kutusuna atılan bilgisayar parçalarını toplayarak el arabasına koydu ve götürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow