hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl'de 1 şehit

    Bingölde 1 şehit
    expand

    Bingöl'ün Genç ilçesinde demiryoluna terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının uzaktan infilak ettirilmesi sonucu bir jandarma uzman çavuş şehit düştü. Cizre'de ise Garnizon Komutanlığı'na düzenlenen saldırıda 1 asker yaralandı. PKK'lılar Beytüşşebap'ta da karakola saldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, Bingöl-Elazığ arasındaki demiryoluna, Suveren köyü mevkisinde el yapımı patlayıcı yerleştirildiği ihbarı üzerine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri zırhlı trenle geniş güvenlik önlemleri altında olay yerine gitti.

    Patlayıcı uzmanı jandarma ekiplerince dedektör köpeklerin de yardımıyla yaptıkları imha çalışmaları sırasında bomba uzaktan infilak ettirildi.

    Patlamada bir jandarma uzman çavuş şehit oldu.

    Şehidin cenazesi Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.

    Cizre'de Garnizon Komutanlığı'na saldır

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise Garnizon Komutanlığı'nın nobetçi kulübesine bu akşam saatlerinde yüzleri maskeli kişiler tarafından havai fişek ile ses bombası atıldı. Saldırıda 1 asker yaralandı.

    Cizre'nin Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı'nın nöbetçi kulübesine sokak aralarından çıkan yüzleri maskeli bazı kişiler tarafından bu akşam saatlerinde havai fişek ile ses bombası atıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırıda kulübede nöbet tutan ve ismi öğrenilemeyen 1 asker yaralandı.

    Yaralı asker ambulansla önce Tank Tabur Komutanlığı'na ardından da helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. 

    Şırnak'ta saldırı

    Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Taşarası Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow