hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Böcek operasyonunda 11 kişi serbest

    Böcek operasyonunda 11 kişi serbest
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkça sorgulanan 11 Emniyet mensubu şüpheliden 6'sı serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 5 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah adliyeye getirilen zanlıların savcılık ifadeleri tamamlandı.

    Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin, şüphelilerden Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Ahmet Türer, Enes Çiğci ve İlker Usta'yı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

    Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ve Başbakan Erdoğan'ın eski Koruma Müdürü Zeki Bulut ile İbrahim Sarı, Hurşit Gölbaşı, Harun Yavuz ve Seyit Saydam ise serbest bırakıldı.

    Şüphelilerin ifadelerini, Savcı Çetin'in yanı sıra Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli diğer savcılar da aldı.

    5 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

    Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli savcılarca ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Ahmet Türer, Enes Çiğci ve İlker Usta, nöbetçi Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zanlılar, sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Adli kontrol kapsamında zanlılara yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve haftada iki gün karakola imza verme şartı getirildi.

    Hakim Hasan Akçam, "Şüphelilerin üzerine atılı suçların niteliği, mevcut delil durumu, soruşturmanın uzun süredir devam etmesi, delillerin çoğunun toplanmış olması, şüphelilerin resmi görevli ve sabit ikametgah sahibi olmaları, tutuklanmaları halinde mağduriyetlerine sebep olunacağı" gerekçeleriyle savcılığın tutuklama istemini reddetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow