hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boğazda batan mülteci teknesini bir taksi şoförü kullanıyordu

    Boğazda batan mülteci teknesini bir taksi şoförü kullanıyordu
    expand

    42 Afgan göçmeni taşıyan teknenin dümenine birkaç günlük alıştırma sonrası geçen Cem Gök'ün taksicilik yaptığı ortaya çıktı. Kardeşi Güney Gök, "Ağabeyimin maddi durumu çok iyiydi. Balık tutardı ancak kaptanlıkla alakası yoktu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rumeli Feneri açıklarında geçen pazartesi batan teknede ilk gün 24 kişinin cesedi bulunmuştu. Cesetlerden biri teknenin kaptanı Cem Gök’e (42) aitti. Gök’ün cesedini kazadan iki gün sonra tutuklanan arkadaşı Serkan Uyar teşhis etti. Polis, Gök’ün ailesine ulaştıktan sonra bir kez daha teşhis yaptırdı. Cem Gök’ün cenazesi dün yakınları tarafından teslim alınarak Gazi Mahallesi’ndeki cemevine götürüldü. Cemevindeki törenin ardından da Habipler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

    Ermenek'te iki işçinin cansız bedenine ulaşıldı!

    "Maddi durumu çok iyiydi"

    Hürriyet gazetesinden Burcu Purtul Uçar ve Fırat Alkaç, Cem Gök’ün cenaze töreninde kardeşi Güney Gök ile konuştu. Evli ve iki çocuk babası olan Cem Gök’ün erkek kardeşi Güney Gök, ağabeyinin cenazesinde Hürriyet muhabirlerine şunları anlattı:

    “Ağabeyim 2002’den beri taksicilik yapıyor. Bomonti ve Mecidiyeköy taraflarında çalışıyordu. Kendi plakası vardı. Sattı. Onunla üç taksi kiraladı. Birisini de kendisi kullanıyordu. Maddi durumu çok iyiydi. Bir gazetede ağabeyimin kredi borcundan bu işi kabul ettiğini yazmışlar. Asla öyle bir şey yok. Annemin de ağabeyimin de maddi durumu çok iyidir. İhtiyacı yok ki, niye böyle bir şey yapsın...”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Validebağ'da yine polis müdahalesi

    "Kayıp başvurusu yaptık"

    “Pazar günü ailesiyle kahvaltı yapmış. 12.00’de Kerem diye bir arkadaşı evden almış. Yengem kendisine ulaşamayınca bana haber verdi. Ben de İzmir’den geldim, polise kayıp başvurusunda bulunduk. Daha sonra Kaçakçılık Şube’den gelen polisler yengeme kaçak göçmenleri taşıyan teknenin battığını, ağabeyimin bu olayla bir ilgisinin olup olmadığın sormuşlar. Sonra pazartesi akşamı polis, ağabeyimin öldüğünü ve teşhis yapmam gerektiğini söyledi. Salı günü gittim ve ağabeyimi teşhis ettim. Ağabeyim balık tutar. Denize sevgisi vardır, profesyonel bir yüzücüdür. Uzaktan yakından kaptanlıkla alakası yoktur.”
     
    Ölü sayısı 25 oldu

    Bu arada Rumeli Feneri’nde dün sabaha karşı denize açılan balıkçılar batan teknedeki Afganlardan birine ait olduğu düşünülen bir ceset buldu. Sahil Güvenlik ekiplerinin karaya çıkardığı ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Böylece tekne faciasında ölü sayısı resmi olarak 25’e yükselmiş oldu. Tekneden kaybolduğu düşünülen 12 kişi aranıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow