hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boğaziçi Üniversitesi'nin kız öğrenci yurdunda jiletli saldırgan paniği

    Boğaziçi Üniversitesinin kız öğrenci yurdunda jiletli saldırgan paniği
    expand

    Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'ndeki kız yurduna yangın merdivenini kullanarak giren kişi, 5. katta tek başına kalan bir öğrencinin odasına girdi. Kız öğrenci uyanınca, elinde jilet bulunan saldırganla burun buruna geldi. Saldırgan, kız öğrenciyi ellerinden jiletle yaraladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay saat 06.00 sıralarında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde bulunan üniversiteye ait  1. Kız Yurdu'nda yaşandı.

    Öğrencilerin kaldığı yurda giren kimliği belirsiz bir kişi, odaları tek tek kontrol ettikten sonra 5. kata çıktı ve tek başına kalan bir öğrencinin odasına girdi.

    Bu sırada genç kız uyandı. Öğrenci ile bu kişi arasında arbede yaşandı. Elinde jilet bulunduğu öğrenilen saldırgan genç kızı ellerinden yaralandı.

    Öğrencinin çığlıkları üzerine yan odada kalan öğrenciler ile yurdun güvenlik görevlilerinin yardıma geldiğini gören saldırgan kaçtı.

    Olayın duyulması üzerine, kampüs içindeki bütün yurtlarda kalan öğrenciler yaşanan olaya tepki gösterdiler. Öğrenciler, sabah saatlerinde yurt önünde arkadaşlarına yapılan saldırıyı protesto  etti.

    Saldırıya uğrayan öğrenci, kaldırıldığı hastanede yaraları tedavi edilerek taburcu edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, kaçan saldırganı bulmaya çalışıyor.

    Üniversite: "Resmi soruşturma başlatıldı"

    Boğaziçi Üniversitesi, yaşanan olayla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "8 Ağustos 2015, Cumartesi günü sabaha karşı 1. Kız Yurduna bir erkek, yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girmiş ve yurtta kalan kadın öğrencilerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Alarmın çalması üzerine güvenlik görevlimiz derhal müdahale etmiştir. Ancak bu esnada saldırgan bir öğrencimizi hafif şekilde yaralamış ve diğer bazı öğrencilerimizi korkutmuştur.

    Bu olay karşısında duyduğumuz derin üzüntüyü geçmiş olsun dileklerimizle sizinle paylaşmak istiyoruz.
    Yaralı öğrencimiz tedavisinin hastanede ayakta yapılmasının ardından Emniyet birimleri tarafından ifadesi verildi. Üniversitenin davet ettiği güvenlik mensupları olay mahallinde tespitlerini yaparak, resmi soruşturma başlatmıştır.

    Olayın mağduru olan yurt sakini öğrencilerimizle gün içinde bir toplantı yapılacaktır. Görevli psikiyatristimiz de gün boyu görüşmelere açık olacak ve onlarla bir araya gelecektir. Ayrıca 1. Kız Yurdunda kalan öğrencilerimizin bugünkü sınavları ile ilgili gerekli düzenleme Yaz Okulu Ofisi tarafından yapılmaktadır. Hepimize tekrar geçmiş olsun"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görgün tanığı olayı anlattı

    Saldırının meydana geldiği sırada  yurtta kalan kız öğrencilerden biri, "Bugün sabah saat 06.00 sıralarında erkek sesleriyle uyandık. Aynı odada kaldığım bir arkadaşım hemen sesin geldiği üst kata çıktı. Sonra yanımıza gelerek üst katta kalan bir kıza elinde jilet olan birinin saldırdığını söyledi. Bunun üzerine biz de giyinip dışarı çıktık. Arkadaşımızı gördüğümüzde elinde  ve kolunda kan vardı, elinde kesikler olduğunu gördük. Güvenlikçiler saldırganı kovalamışlar ancak yetişememişler. Olay, polise ve ilk yardım ekiplerine haber verildi. Arkadaşımız ambulansla hastaneye götürüldü. Polis ise olayın yaşandığı odada incelemelerde bulundu" dedi.

    Saldırganı güvenlik kamerasında gördüler

    Olaydan sonra polisin güvenlik kameralarını incelediğini ifade eden öğrenci, saldırganın binaya yangın merdiveninden girdiğinin tespit edildiğini söyledi.

    Kız öğrenci, "Polis kameraları izlerken biz de izledik bu görüntüleri. .Görüntüdeki saldırganı yurtta kalan bazı arkadaşlarımız gece saatlerinde kampüs içinde de görmüşler. Görüntülerde bu kişinin  tek bir odaya değil birden fazla odaya girip kontrol ettiğini gördük. Saldırıya uğrayan arkadaşımızn odada tek başına kaldığı için saldırıya uğradığını düşünüyoruz.  Yaralı arkadaşımı ambulansta gördüm. Saldırgan kendisine sesini çıkarırsan 'seni keserim' demiş. Ancak arkadaşımız buna refleks göstererek elleriyle engel olmaya çalışmış. Bu nedenle ellerinde kesikler var" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik önlemlerinin artırılmasını istediler

    Kampüsün  güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını dile getiren öğrenci, "Güney Kampüsünün üç kapısı var. Buralarda kimlik kontrolü var. Ancak ben dün akşam kendi kimliğimi göstererek üç arkadaşımı soktum. Ziyaretçi defteri tutuyor ancak arkadaşlarım bu deftere kayıt yapılmadı. Güvenlik var ancak yeterli değil" dedi.

    Kuzey Kampüsü'nde kalan bir erkek öğrenci ise "Bizim yurtlarda düzenlenen protestolarla olaydan haberimiz oldu. Bazı arkadaşlarımız olayı megafonla kampüs içinde duyurdular. Okulumuzda böyle bir şeyin olması bizi tedirgin etti. Güvenlik olarak kendimizi çok rahat hissedemiyoruz. Kampüs içinde güvenliğin biraz daha artırılmasını en azından girişlerde kimin girip çıktığının belli olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow