hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bonzainin içinde böcek ve sinek ilacı bile var"

    Bonzainin içinde böcek ve sinek ilacı bile var
    expand

    Son aylarda yurt genelinde yaygınlaşan ve kullananlar arasında art arda can almaya başlayan sentetik uyuşturucu bonzai ile ilgili art arda operasyonlar düzenlenirken, Kocaeli'de de son operasyonun ardından ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili şok açıklamalarda bulunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kocaeli Valisi Ercan Topaca bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada son operasyonda ele geçirilen "Bonzai" adlı sentetik uyuşturucu maddesinin yapılan analizinde, içerisinde böcek ilacı, sinek ilacı, oda spreyi bulunduğunu söyledi.

    Kocaeli Valiliği 100. yıl toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Güni, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz de katıldı.

    "Bonzai içersinde böcek ilacı var"

    Vali Ercan Topaca öncelikle uyuşturucu konusunda cezaların arttırılacağını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:

    İlk kez komutanlarla hatıra fotoğrafı

    "Uyuşturucu konusunda yeni getirilen değişiklikle artık kullanıcılarda aynı şekilde cezalandırılacak. Onlar da artık bundan sonra bunu bilinçli bir şekilde alışkanlık haline getirdikleri tespit edilirse cezaya maruz kalacaklar. Uyuşturucu maddesinin içersine zehirli bir çok şey katılıyor. Bunlar böcek ilacı, sinek ilacı, oda spreyi gibi maddeler katılıyor. Bunlar da insan vucuduna son derece zarar veren öldüren maddelerden oluşuyor. Gençlerimiz bir iki kullanımda ya beyinlerinde kalıcı hasarlar oluşuyor ya da hayatlarını kaybediyorlar"

    "Hızlı bir şekilde öldürüyor"

    Bonzai ve Jamaica gibi uyuşturucuların böbreklerde yoğun tahribat, halüsinasyon görme, paranoya, kilo kaybı, büyük ve iyileşmeyen sivilceler gibi etkenlerle birlikte hızlı bir şekilde ölümle sonuçlanmaktadır. Ada çayı, nane gibi bitkilere püskürtülerek emdirdilen, bağımıllık yapan ölümcül kimyasallar kullanılmaktadır. Bitkisel kısmının hiçbir etkisi olmadığından bu madde tamamen kimyasaldır. Okullar açılana kadar bu mücadelede önemli bir noktaya geleceğiz. Bunu hepbirlikte göreceğiz. Onlara nefes aldırmayacağız gece gündüz izleyip peşlerinden ayrılmayacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kardeşim hiç büyümesin" diyerek ağladı

    "201 kişi tutuklandı"

    Kocaeli'nde 2014 yılı ilk 7 ayında yapılan operasyonlarda 987 kilo eroin ele geçirildiğini söyleyen Topaca, "879 kilo esrar, 8 kilo 300 gram sentetik kannabinoid, 5 bin 915 adet uyuşturucu hap, 7 kilo afyon sakızı, 494 adet kenevvir bitkisi ele geçirildi. Yakalanan bin 544 şahıstan 201'i tutuklandı" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow