hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boşanmada otistik çocuğun velayeti eşit paylaştırılsın çağrısı

    Boşanmada otistik çocuğun velayeti eşit paylaştırılsın çağrısı
    expand

    Manisa Otistik Bireyler Engelsiz Aileler Derneği Başkanı Serpil Dede, parçalanmış ailelerde otistik çocuğun velayetinin sadece anneye verilmesine karşı çıktı. Kendisinin de aynı durumu yaşadığını kaydeden Dede, yasal düzenleme yapılmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde otistik annelere aile danışmanlığı çalışması yaptığını belirten Manisa Otistik Bireyler Engelsiz Aileler Derneği Başkanı Serpil Dede, otistik çocuk sahibi boşanan ailelerde velayetin sadece anneye verildiğini söyledi. Kendisinin de eşinden 6 yıl önce boşandığını 11 yaşında otistik bir çocuk annesi olduğunu kaydeden Dede, velayette babaya bir sorumluluk yüklenmediğini vurguladı.

    Sorumluluk paylaşılmalı
    Annelerin hayatlarını otistik çocuklarına göre planladıklarını ve babanın normal hayatına devam ettiğini dile getiren Dede, otistik çocuk sahibi her 100 aileden 85'inde babanın olmadığını ifade etti. Otizmin hayat boyu süren bir hastalık olduğunu dile getiren Dede, "Hukuksal bir çerçeve ile boşanma durumlarında bu sorumluluk çift olarak paylaşılmalı. Yasalar ve aile hukukuyla ilgili yasal düzenleme yapılmasını talep ediyorum. Birçok engelli annesinin mağduriyeti engellenecektir. Bu tür ailelerin boşanmaları döneminde klinik bir psikolojik destek verilmelidir. Bu konudaki yasal boşluğun tamamlanmasını ve hukuki çalışmaların yapılmasını talep ediyorum. Bununla ilgili baroya bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bana destek olmalarını bekliyorum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow