hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bot alabora oldu: 2 kişi kayıp

    Bot alabora oldu: 2 kişi kayıp
    expand

    Ankara'dan Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde bulunan Kapulukaya Barajı'na pikniğe giden 13 kişiden 3 esnaf arkadaş, balık tutmak için bindikleri botun su alıp alabora olması sonucu derin sulara gömüldü. Suyun içinde çırpınan bir kişi, çevrede bulunan arkadaşları tarafından kurtarılırken, 2'si ise barajın derin sularında kayboldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesi Sülübük köyü yakınlarında bulunan Kapulakaya Barajı'nda meydana geldi.

    Ankara'dan Cumartesi günü öğlen saatlerinde balık tutmak için Kapulukaya Barajı'na giden 10 kişilik grup arasından esnaf olan 3 kişi, olta ile balık tutmak için Bot'a bindiler. Baraja açılan 3 kişi, olta ile balık tutmaya çalışırken, içinde bulundukları Bot, yağmur ve fırtına nedeniyle su almaya başladı. Akşam saatlerinde çaresiz kalan 3 kişi, bot ile birlikte alabora olup, derin sularda kayboldu.

    Bu sırada suların üzerinde çırpınan ve Ankara'da elektrikçi esnafı olan 37 yaşındaki Zafer Ersal, kendi imkanları ile güçlükle karaya çıkmayı başardı. Barajın derin sularında kaybolan ve Ankara'da elektrikçilik yapan İbrahim Erdoğan (45) ile Mesut Mamik (40) yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle son verildi. Kurtarılan Zafer Ersal ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

    Kaybolan 2 kişi için ise Pazar sabahı Ankara'dan Jandarma Arama ve kurtarma ekibi gelerek kayıp 2 kişinin bulunması için çalışma başlattı.

    Bölgeye Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut da gidip, yetkililerden bilgi aldı, bir süre kurtarma çalışmalarını izledi.

    Karakeçili ilçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerle 112 Acil Servis ekipleri bölgede geniş kapsamlı tedbir alırken, Kapalukaya Barajı'nda kaybolan iki kişinin çok sayıdaki yakınları ise endişeyle beklemeye başladılar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow