hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bülent Arınç ameliyat oldu

    Bülent Arınç ameliyat oldu
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın safra kesesi ameliyatının başarılı şekilde tamamlandığı, ameliyatın ardından odasına alındığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş yaptığı yazılı açıklamada, Arınç'ın önceden planlandığı şekilde bugün hastaneye yatırıldığını ve safra kesesi taşı sebebiyle operasyon geçirdiğini belirtti.

    Arınç'ın sağlık durumunun iyi olduğunu vurgulayan Küçükbaş, ameliyat sonrası tedavilerin sürdüğünü kaydetti.

    Küçükbaş, Arınç'a ve yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

    Sağlık Bakanı'ndan açıklama

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sağlık durumuna ilişkin, "Muhtemelen yarın, yarından sonra taburcu edilir. Olağanüstü hiçbir sorun yok" dedi.

    Müezzinoğlu, safra kesesi ameliyatı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ziyaret etti.

    Hastane çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine Müezzinoğlu, Arınç'ın sağlık durumunun fevkalade iyi olduğunu söyledi.

    Müezzinoğlu, "Zaten olağanüstü bir sağlık sorunu değil, bir safra kesesi operasyonu. Bir yıldır bekletmiş olması da belki zamanlama açısından 'niye bu kadar beklettin' diyebilir hekim arkadaşlarımız ama son derece sağlıklı, bir sorun yok, Allah şifa versin" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arınç'ın, endoskopik yöntemle safra kesesi ameliyatı olduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Muhtemelen yarın, yarından sonra taburcu edilir. Olağanüstü hiçbir sorun yok" ifadesini kullandı.

    Arınç'ın, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ameliyat olmayı planladığı ancak sancılarının artması üzerine operasyon geçirdiğine" dair iddiaların hatırlatılması üzerine Müezzinoğlu, "Bu kadar bekletmiş olması bile bence doğru değildi, seçimler de bitmez, günün dinamiği, sorunları da bitmez. O yüzden uzatması doğru değil,doğru olanı da yapmış" diye konuştu.

    Müezzinoğlu, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın ne kadar istirahat edeceğine ilişkin soruya karşılık, olağanüstü bir sıkıntı olmadığı takdirde Arınç'ın gelecek hafta çok rahat şekilde aktif ve sağlıklı bir çalışma dönemine girebileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow