hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bülent Arınç: "Takas söz konusu olamaz"

    Bülent Arınç: Takas söz konusu olamaz
    expand

    Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, IŞİD ile takas yapıldı iddiaları için "Takas söz konusu olamaz. Velev ki kelimesini pek çok yerlerde kullanır. Bu takas gerçekleştirildi anlamında değil. Operasyonda kimsenin burnu kanamış, ağlamamış üzülmemiştir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terörü ortaya çıkaran sebeplerin ortadan kaldırılmasının önemli olduğunu belirten Bülent Arınç, Türkiye'nin IŞİD stratejisine ilişkin şöyle konuştu: "Bu daha önce de soruldu. Sayın Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da, Dışişleri Bakanımız da, bu soruların cevabını verdik. Değişen bir şey yok. Değişen şey sadece 46 yurttaşımızın 3 tane de yereldeki personelimizin çok şükür salimen kurtulmalarıdır. Bu çok önemli bir şey. Türkiye her hususa dikkat ettiği kadar buna da dikkat ediyordu. Ama bu demek değildir ki, IŞİD veya bir başka terör örgütü ile mücadelesinde Türkiye hem ortak bir platformdaki mücadelesinden vazgeçecek. Veya kendisi başka türlü bir tavır değişikliğine gidecek.

    Biz Türkiye'de terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun bunlarla bir ülkenin, iki ülkenin beraberce hareket etmesinin sonuç alacağını düşünmüyoruz. Dünyadaki terörü sona erdirmek için ortak bir platforma, tavra ihtiyaç var. Birilerine göre terör sayılıyor, birilerine göre terör sayılmıyor destek sağlanıyorsa netice almak mümkün değil. Onları doğuran sebeplerin ortadan kaldırılması gerekir. Yoksa sebepler ortada duruyorsa, IŞİD gider EŞİD gelir. Veya bir başka isimli terör örgütü gelebilir."

    Taş atan Aysel Tuğluk kendini savundu

    Terör örgütleri ile mücadele konusunda Türkiye'nin üzerine düşeni yapacağını belirten Arınç, "Biz elbette sınırımıza dayanan bu kadar insanları da gördükten sonra ismi ne olursa olsun terör örgütleri ile mücadele konusunda Türkiye üzerine düşeni elbette yapacaktır. Ama akılcı bir biçimde yapacak, Türkiye'ye yararı ve zararı nerede, ne kadardır. Onu bilerek yapacaktır. Yoksa büyük bir hevesle önünü arkasını düşünmeden işin nerde başlayıp, nerde biteceğine karar vermeden hiçbir şekilde adım atmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız New York'ta. Bazı görüşmeler yapılacak" açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musul Konsolosluğu personeli serbest

    2 ayrı tezkere gelecek

    Suriye'den gelerek Türkiye'ye sığınan mültecilere ilişkin Arınç, "Böylesine insanları yok eden örgütlere karşı silah kullanan örgütlere karşı elbette Türkiye'nin de mücadelede büyük bir payı olacaktır. Ama bu bize verilen rollerin hemen kabul edileceği anlamına gelmez. Planlaması yapılarak, düşünülerek, Türkiye'nin çıkarları açısından ne yapacağımızı elbette kararlaştırılır, yolumuzu, yönümüzü tayin edeceğiz. 1 Ekim'de Meclis'in açılmasını takiben 2 Ekim günün de Meclis çalışma yapacaktır. Suriye ve Irak'ta yaşanan olaylar sebebiyle 2 ayrı tezkere gelecek. O zaman sorduğunuz soruların fazlasıyla cevabı olacak.  Teskerede bir iki ufak değişiklik olabilecek. Kapsayıcı bir tezkere olmasını düşünüyoruz. kapsamlı bir tezkere" ifadelerine yer verdi.

    Abdullah Öcalan'dan hükümete çağrı

    "Sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arınç, "Maalesef Demokratik Bölgeler Partili veya HDP'li bazı milletvekilleri veya belediye başkanları, sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Bunlara belediyeler de katılıyor. Onlar, hiçbir kayıt tutulmadan, herkesin üzerindeki silahıyla girip çıkmasını, hiçbir kontrole tabi olmamasını istiyorlar. Bunu Türkiye'de kabul edebilecek hiç kimse olamaz. Kontrol mekanizmaları kurulmuştur. Kobani'den Kürtlere karşı işte sizi biz kurtarıyoruz havası vermektedirler. Bütün bunlardan vazgeçsinler. Biz gözümüzü karartarak mı bu işleri yapıyoruz. Görmüyor, duymuyor, bilmiyor muyuz?" diye konuştu.

    Ortaöğretimde kılık kıyafet yönetmeliği değişti

    Takas iddiaları

    IŞİD ile takas yapıldı iddialarını değerlendiren Arınç, "Silah kullanılmamış, karşı taraftan da bir şiddet görülmemiştir. Bazı görüşmelerle, diplomasi veya başka bir yöntem diyebilirsiniz ama yereldeki Türkiye müzahir unsurlardan azami istifade etmek suretiyle örgütün yurttaşlarımızın Türkiye tarafına geçmeleri sağlanmıştır. Türkiye bunu kazanmıştır. Takas söz konusu olamaz. Velevki kelimesini pek çok yerlerde kullanır. Bu takas gerçekleştirildi anlamında değil. Operasyonda kimsenin burnu kanamış, ağlamamış üzülmemiştir" ifadelerine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdülkadir Selvi: Takasta kullanıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow