hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bunlardan ancak paraşütçü olur"

    Bunlardan ancak paraşütçü olur
    expand

    Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday arayışlarını eleştirerek, "Bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan paraşütçü olur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, Artvin Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde, Türkiye'nin, bütün etnik unsurlarıyla bir, beraber, kardeş, hep birlikte Türkiye olduğunu söyleyerek yürüdüklerini belirtti.

    Ayrım yapmadıklarını ve yapamayacaklarını vurgulayan Erdoğan, yaratılanı Yaradan'dan ötürü seven bir anlayışın mensupları olduklarının altını çizdi.

    AK Parti olarak yola çıkarken, "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dediklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

    "Şimdi bakıyorum CHP'nin aklına bayrak geldi. Sayın Kılıçdaroğlu, sen ne zamandan beri bayrağı hatırladın? Sen hayatında bir kere Hakkari'ye gittin, Hakkari'ye gittiğinde eline bir tane Türk bayrağı alamadın. Ve orada sana bölücü terör örgütünün dayanışma halinde olduğu siyasiler dedi ki, 'Hakkari'ye gelirsin ama Türk bayrağını dalgalandırmayacaksın.' O mitingde bir tane Türk bayrağı dalgalandıramadın. Sen hangi Türk bayrağını sevmekten bahsediyorsun. Hakkari'de biz de miting yaptık. Defalarca yaptık. Van'da da yaptık, Diyarbakır'da da yaptık.

    Bayraklarımızla gümbür gümbür meydanlardaydık ve 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyerek bunu yaptık. Ama ne CHP'si ne MHP'si Sivas'tan öte gidemediler. İşte bu seçimde de 30 Mart'ta ne Diyarbakır'a gidebildiler ne Van'a ne diğerlerine gidebildiler. Biz hepsinde de vardık. Bu bilmekten gelmiyor, bilmedikleri gibi bir de ürkeklik, korkaklık ne yazık ki bunların artık damarlarına işlemiş. Hepimiz, bu vatan toprağı üzerinde, bu ay yıldızlı bayrağın altında biriz, beraberiz, birlikte Türkiyeyiz. Meseleye böyle bakıldığında bu en büyük avantajdır. Ama bir etnik kökeni öne çıkarırsanız, diğerlerini yok sayarsanız, tahkir ederseniz, bilesiniz ki sizi de tahkir ederler."

    "Sadece 77 milyonu kucaklıyoruz"

    Kendilerinin ne siyasi Türkçülük, ne siyasi Kürtçülük yaptıklarını belirten Erdoğan, sadece 77 milyonu kucakladıklarını söyledi.

    Erdoğan, "Ayırt etmeksizin, diyoruz ki 'hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve bu bayrak altında 780 bin kilometrekare vatan toprakları üzerinde birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizle övüneceğiz diyoruz. Çünkü biz tarih boyunca bu coğrafyada nasıl bir olduysak işte 12 yıldır hep bunun temellerini atıyor kardeşliği yüceltmenin de gayreti içerisinde bu yolculuğa devam ediyoruz" diye konuştu.

    "Biz aramıza fitnenin girmesine müsaade etmeyeceğiz, tahriklere asla aldanmayacağız, bize tuzak kuranlara eyvallah etmeyecek, o tuzaklara, o tezgahlara düşmeyeceğiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bu milletin kutsal değerleri, ortak değerleri hiç kimsenin istismar aracı olamaz. Bayrak gibi, vatanımızın, devletimizin, milletimizin birliği gibi konular asla ve asla istismar aracı olamaz. Bakın şu anda HDP, Doğu ve Güneydoğu'da tahrikler yapıyor. Bu tahriklerden bu tarafta CHP ve MHP beslenmek istiyor. Bunlara da dışarıdan Pensilvanya ve onun medyası destek veriyor. Bizim gündemimizde dünyanın en büyük havalimanını inşa etmek varken, bizim gündemimizde kendi helikopterimizi, ATAK helikopterlerini imal etmek bunları ihraç etmek varken, Marmaray varken, boğazın altından otomobillerin geçtiği tünelleri yapmak varken, 3. boğaz köprüsü, Yavuz Sultan Selim köprüsünü yapmak varken onların gündeminde istismar var, fırsatıçılık var, tahrik var. Bayrak üzerinden, Musul'daki hassas hadise üzerinden bile siyaset yapmaktan kaçınmadılar, kaçınmıyorlar. Muhalefetin vizyonu, kapasitesi, kalibresi maalesef Türkiye'nin ufkunu yakalayamıyor. Türkiye bir dünya markası olmak yolunda, Dünyanın en büyük ülkelerinden biri olmak yolunda kararlılıkla ilerlerken bizim muhalefet hala eski Türkiye özlemi içinde tahrik siyaseti yapıyor."

    "Belli ki mesajı almadılar"

    "Pensilvanya'nın gündeminden yörüngesinden çıkamayan bu muhalefete sizler 30 Mart'ta büyük bir ders verdiniz. Türkiye genelinde yüzde 45,5 ile, Artvin'de yüzde 46 ile siz bu muhalefete çok açık mesaj verdiniz" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

    "Belli ki mesajı almadılar. Belli ki miletin ne demek istediğini tam okuyamadılar. Ama iki ay sonra 10 Ağustos'ta milletim yeniden sandığa gidecek. Şimdi kendi cumhurbaşkanını seçecek. Milletim 12 yılda 8 kere bunlara ders verdi. İnşallah 10 Ağustos'ta bir kez daha ders verecek. Ne diyorlar? Çatı. Çatı adayı arıyorlarmış. Allah aşkına temeli olmayanın çatısı olur mu? Şu Kaçkar'a bakın, bir bakın, temelsiz mi duruyor, havada mı duruyor? Şu Karçal Dağı'na bakın havada mı duruyor, temelsiz mi duruyor? Temeli olmasa, dayanağı olmasa öyle görkemli durabilir mi? Çoruh, kaynağı olmasa bir kaynaktan beslenmese böyle coşkun akabilir mi?

    "Paraşütçü olur"

    İşte bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan ancak paraşütçü olur. Temeli, tabanı, kaynağı olmayan çatı kurmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin her yerine hitap edemiyor, her yerinde siyaset yapamıyorlar. Birisi diyor ki 'ben kumsalların partisiyim' öbürü diyor ki 'ben siyasal Türkçülerin' öbürü diyor ki 'ben siyasal Kürtçülerin' hadi gelin bir araya hayırlı olsun. Çatınızı da görelim. Bu ülkenin hamdolsun temeli de var çatısı da var. O da AK Parti. 81 vilayetin ittifak ettiği bir partisi var. Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı adayımızı belirleyecek, açıklayacak, tüm Türkiye'yi kucaklayan adayımızla 10 Ağustos'a gireceğiz. Halkın seçtiği hükümet, halkın seçtiği cumhurbaşkanı inşallah Türkiye'yi daha yükseklere ulaştıracak, çok daha yeni rekorlarla buluşturacak.

    Artvin, bize güvendi, inandı, 30 Mart'ta yeni Türkiye yönünde tercihini kullandı. 10 Ağustos'ta da Artvin'den böyle güzel bir sonuç bekliyoruz. Ben buna yürekten inanıyorum. Bizler de daha güçlü bir demokrasiyle daha güçlü bir ekonomiyle sağlam bir kardeşlik zemininde Artvin'e hizmeti sürdüreceğiz."

    "Yatırım yaptık"

    Erdoğan, eğitimden sağlığa, spordan altyapıya kadar pek çok alanda Artvin'e kazandırılan 159 milyon liralık 33 eser ve yatırımın açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

    Muratlı, Borçka, Deriner barajlarının daha önce yapıldığını, Artvin ve Yusufeli barajlarının inşasının da devam ettiğini bildiren  Erdoğan, "Su hayattır, medeniyettir" ifadesini kullandı.

    Artvin'in adeta suyun, enerjinin merkezi haline geldiğini, bu sularla şehrin adeta sıçrama yapacağını dile getiren Erdoğan, eğitim, çevre, şehircilik, sağlık ve spor alanlarında Artvin'e yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi.

    "Laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz iş " diyen Erdoğan, KÖYDES kapsamında tamamlanan yol ve içme suyu projesinin de hizmete alındığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow