hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burakcan'ın cenazesindeki CHP'li

    Burakcanın cenazesindeki CHPli
    expand

    CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil'in Burakcan Karamanoğlu'nun Giresun Aluvra'daki cenazesine katıldığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Okmeydanı'nda Burakcan Karamanoğlu'nun öldürülmesi ve ardından bölgede seçim irtibat merkezlerine yönelik saldırılarla igili bugün Beyoğlu İlçe Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısını hassasiyetleri gözeterek saldırı gerçekleştirilen merkezlerinin önünde yapmadıklarını söyleyen Salıcı, Kasımpaşa'daki saldırıları gerçekleştirenleri dana önce de gördüklerini söyledi. Salıcı," Kasımpaşa'da seçim irtibat büromuza saldıranlarla Haziran ayında il merkezimize saldıranlar aynı" diye konuştu. Son iki günde bölgede üç tane seçim irtibat bürosunun tahrip edildiğini açıklayan Salıcı, " Biz ana muhalefet partisiyiz. Biz iktidarın normal seçimlerle değişmesini istiyoruz" dedi.

    Kotil cenazede

    CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil'in Burakcan Karamanoğlu'nun Giresun Aluvra'daki cenazesine katıldığı bilgisini veren CHP İl Başkanı, " Sayın Mustafa Sarıgül, Burakcan'ın babasını aradı. Aylin Kotil'le aileye başsağlığı dileklerini iletiyoruz. Hem ona hem Berkin'e. Bütün evlatlarımızı bir diğeriyle kıyaslamak bizim işimiz değil" dedi.
     
    Hiç bir siyasi partiye saldırıyı tasvip etmiyoruz

    Saldırılar sırasında güvenlik kameralarının tahrip edildiğini söyleyen Salıcı," Hiç kimsenin ölümü üzerinden siyaset yapmak gibi bir niyetimiz yok. Biz Türkiye'nin kurucu siyasi partisiyiz. Hiç bir siyasi partinin ofisine yapılan saldırıyı onaylamamız mümkün değil" diye konuştu.

    Elektrikler neden kesildi ?

    Saldırı sırasında Elektrik kesilmesinin dikkat çekici olduğunu söyleyen CHP Beyoğlu İlçe Başkanı İnan Güneş, " Fatih Sultan Mehmet caddesinde elektrikler neden kesildi " diye sordu. İl Başkanı Salıcı da bu konudaki bir soruya, " Bize verilen bilgi bunun bu rastlantı olduğu yerinde. Bu ülkede böyle tatsız rastlantılar oluyor " yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow