hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur Valiliğinden IŞİD kampı iddiasıyla ilgili açıklama

    Burdur Valiliğinden IŞİD kampı iddiasıyla ilgili açıklama
    expand

    Burdur Valiliğince "IŞİD sempatizanlarının bir ilçede kamp kurduğu ve hazırlık yaptığı" haberleriyle ilgili açıklama yapıldı ve iddialar yalanlandı. Olayın aslının, Tefenni ilçesindeki 47 Suriyelinin aralarında yaşanan tartışmanın ardından manipülasyon amacıyla yayılan söylenti olduğu iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Valilik, yerel bir haber sitesindeki "IŞİD sempatizanlarının bir ilçede kamp kurduğu ve hazırlık yaptığı, bunun üzerine emniyet ekiplerinin alarma geçtiği" iddiası üzerine yazılı açıklama yaptı.

    Kilis Valisi: "ABD-Meksika sınırından daha iyi olacak"

    "Tefenni ilçesinde IŞİD terör örgütü ile ilgili asılsız haber içeriklerinin olduğu tespit edilmiştir" ifadesine yer verilen açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatıldığı kaydedildi. Söylentilerin manipülasyon amacıyla çıkarıldığına işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

    ABD'den Suriye'de "temiz bölge" ve PYD açıklaması

    "Tefenni ilçesinde 11 çadırda mukim toplam 47 Suriye vatandaşının akraba oldukları, aralarında alacak verecek yüzünden bir tartışma yaşandığı, bu tartışma fırsat bilinerek olayı manipüle etmek amacıyla bazı odaklarca IŞİD söylentisinin çıkarıldığı anlaşılmış, taraflar ilçe kaymakamının da çabaları ile sulh edilmiş olup devam eden bir vaka yoktur."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow