hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da HDP binasına saldırı

    Burdurda HDP binasına saldırı
    expand

    Burdur'da akşam saatlerinde kent meydanında toplanan bir grup saldırgan, HDP il binasının camlarını ve kapısını kırarak tabelasını yaktı ve binaya Türk bayrağı astı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siirt'in Pervari ilçesinde PKK'lıların yola yerleştirdiği bombanın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu yaşamını yitiren 8 askerden Burdurlu Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün cenazesi dün memleketi Burdur'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

    Erzurum'daki saldırı... "Diri diri yakmak istemişler"

    İçişleri Bakanından HDP'nin Erzurum mitingindeki olaylar ve seçim güvenliği 

    Cenazenin ardından akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup, araçlarıyla konvoy oluşturarak kent turu yaptı. Türk bayrakları asılı araçlarla yapılan turun ardından grup, Konak Mahallesi'ndeki HDP il binasına gitti.

    HDP'nin seçim minibüsünün şoförü öldürüldü

    HDP'ye saldırı sanığı: "Milliyetçilik hakkımı kullandım"

    Binayı taşlayan saldırganlardan bazıları kapıyı kırarak içeri girdi. Balkona Türk bayrakları asan saldırganlar, binanın kapı girişinden söktükleri HDP tabelasını da ateşe verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, saldırganları binadan uzaklaştırıp önlem aldı. Saldırganlar bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı. Saldırganlardan hiçbirinin gözaltına alınmadığı gözlenirken polis HDP binasında inceleme yaptı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow