hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burhan Kuzu erken seçim formülünü açıkladı

    Burhan Kuzu erken seçim formülünü açıkladı
    expand

    A Haber’de yayınlanan programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, 'Türkiye hangi formülle seçime gidebilir' sorusuna cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    A Haber’de yayınlanan Toplumsal Hafıza programında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, 'Türkiye hangi formülle seçime gidebilir' sorusuna cevap verdi.

    Kuzu, şunları söyledi:

    "Koalisyon hakikaten kurulamıyorsa Pazartesi günü de, 4 partinin 4'ü de ortak bir önerge versinler. Oy birliği ile ne yapalım; halka gidip 'Tamam bakın ortalık böyle, şu verdiğiniz yüce kararı bir kez daha gözden geçirin tablo bu' demeli, diyebilmeli bence. Yani siyasette seçimden kaçarak bir yere varamaz. Bu açıdan bu yol olmamalı ama bu yol olacaksa da olur sonuç itibari ile.

    45 günde hükümet kurulmamışsa seçime gidilir

    Anayasa diyor ki; seçim oldu, 45 gün hükümet kuramadın veya hükümet düştü, başka bir şey istifa etti. Gene 45 günde kuramadın, her ne sebep olursa olsun başladığı günden itibaren 45 günde kuramamışsan; Cumhurbaşkanı, Başbakan ile görüşür seçime gider. Eskiden bu 45 günlük süre 30 gündü de yetişmez filan diye 45'e çıkardılar sonra, daha sonraki yapılan değişiklikte. Demek istediğim bu süreç Cumhurbaşkanımızı aşan, seni beni aşan, anayasanın kendi hükmü. Hiçbir güç bunu durduramaz. Yani söyle bir şey yok; 45 günlük süre doldu, 1-2 sene gitsin bakalım, önümüz açık… Böyle bir şey yok! Ama 45 günlük süre doldu, bir süre bekleyebilir. Beklemese de niye beklemedin diyemezsin. 45 gün doldu mu kararını ver. Ama birkaç gün görüşme olacağı için Meclis Başkanı ile filan olabilir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow