hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale'de bir deprem daha

    Çanakkalede bir deprem daha
    expand

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde gece 4.3 ve 4.8 şiddetinde iki deprem meydana geldi. Vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Sabah 09.54'te bir deprem daha meydana geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çanakkale'nin Eceabat İlçesi'nde saat 04.26'da meydana gelen 4.3 şiddetindeki depremin ardından 05. 39'da yine merkez üssü Eceabat olan 4.8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

    Yaşanan iki depremin ardından vatandaşlar soluğu Esenler Mahallesi'ndeki Özgürlük Parkı'nda aldı. Parktaki çimlerin üstüne serdikleri yatak ve yorgan ile sabahın ilk ışıklarına kadar bekleyen vatandaşlar büyük korku yaşadı.

    Bir deprem daha

    Saat 09.54'te merkez üssü Çanakkale-Eceabat-Kocadere köyü olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 

    "Saros'un artçısı değil"

    İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğan Perinçek, Eceabat'taki depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

    İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu depremin 2013'de olan Saros depreminin bir artçısı olduğu kanısında değilim. Ancak, gelecek 10 gün içinde 3,5-4,0'a varan büyüklüklerde artçıları olacaktır. Bugünkü depremin İstanbul ile Tekirdağ önündeki Kuzey Anadolu Kuzey kollarında bir deprem oluşturması şaşırtıcı olur. Tekirdağ ile İstanbul kolları kırılmadan önce küçük, orta büyüklükteki depremlerin olması beklenen durumdur. Ne var ki, bu depremin arkasından büyük bir depremin gelip gelmeyeceği geleceği söylenemez. Yazlıkçılar korkmuştur. Ancak yazın tadını çıkarmaya baksınlar. Kısa süre içinde İstanbul kolunun kırılması beklentim içinde değildir. Ne var ki, Tekirdağ ile İstanbul kollarının önceliklerinin değişmesi beni şaşırtmaz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğan Perinçek ise sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı açıklamada, 4.8 şiddetindeki depremin ana deprem olduğunu, geri kalanın artçı olduğunu belirterek vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

    Perinçek, "Eceabat-Kocadere dolayında olan 4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu depremin öncü deprem olarak değerlendiriyorum. Ana deprem 4.8 olup saat 5.39 da gerçekleşti. 3.3 ve 1.6 büyüklüğündeki depremler ise artçı depremler. Bundan sonra çok sayıda artçı deprem olması doğaldır, hazırlıklı olalım. Artçı depremlerin 4.6'dan büyük olması beklenmiyor. Deprem merkezine yakın hasarlı bina varsa yurttaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow