hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale'de 218 kaçak yakalandı

    Çanakkalede 218 kaçak yakalandı
    expand

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde düzenlenen iki operasyonda, Suriye ve Afganistan uyruklu 218 kaçak yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir'den yola çıkan ve Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollarla geçmek isteyen kaçakları taşıyan H.A. yönetimindeki 34 EH 8007 plakalı minibüsün aşırı yük nedeniyle Küçükkuyu Mıhlı mevkisinde lastiği patladı.

    Sürücü yakalanmamak için bir süre patlak lastikle yoluna devam ettikten sonra Beykent Caddesi'ne saparak, saklandı. Bu sırada lastiği değiştirmek isteyen sürücünün, hareketlerinden şüphelenen mahalle sakinleri, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

    Ayvalık açıklarında 166 kaçak yakalandı

    Çanakkalede 218 kaçak yakalandı

    Jandarmanın düzenlediği operasyonda, minibüste aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 34 kaçak yakalandı. Kaçaklar, ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çanakkalede 218 kaçak yakalandı

    Gözaltına alınan sürücü ile organizatör olduğu belirtilen S.Y. ise mahkemeye sevk edildi. Ege Denizi açıklarında ise Küçükkuyu Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı "TCSG Dost" ve "TCSG-6" bot ekiplerince Ayvacık yakınlarında operasyon düzenlendi.

    Operasyonda lastik bot içerisinde Afganistan ve Suriye uyruklu 184 kaçak yakalandı. Küçükkuyu rıhtımına getirilen kaçaklar, ifadelerinin alınmasının ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow