hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale'de eğitim kurumlarına polis operasyonu 

    Çanakkalede eğitim kurumlarına polis operasyonu
    expand

    Çanakkale'de, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Erişen Özel Eğitim Sosyal Hizmetler A.Ş.'ye bağlı eğitim kurumları ile okul ve dershanelere sabah erken saatlerde polis tarafından baskın düzenledi. Operasyonun paralel yapılanmayla ilgili olduğu iddia edildi. Eğitim kurumlarındaki incelemeler sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çanakkale Emniyeti Terörle Mücadele, Kaçaklık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerine bağlı ekipler, bu sabah erken saatlerde önce Barbaros Mahallesi'nde anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olarak hizmet veren Erişen Özel Eğitim Sosyal Hizmetler A.Ş.'ye bağlı Gökkuşağı Eğitim Kurumları'na baskın yaptı. Eş zamanlı olarak kent merkezindeki Fem Dershanesi ve Anafen Dershanesi ile bu dershanelerin ilçelerdeki şubelerine de operasyon düzenlendi.

    Operasyonlara Vergi Dairesi, Maliye, İtfaiye, Halk Sağlığı Müdürlüğü, SGK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Eğitimi Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de katıldı.

    Savcılığa gelen ihbarlar doğrultusunda baskınların yapıldığı belirtilirken, paralel yapılanmayla ilgili olduğu iddia edildi. Evrakların incelendiği, başta maliye olmak üzere sağlık, eğitim yönünden kurumların kontrol edildiği, ayrıca bilgisayardaki verilerin kopyalandığı öne sürüldü. Eğitim kurumlarındaki incelemeler sürdürüyor.

    Gökkuşağı Eğitimi Kurumları'nın kapısında bir süre bekletilerek içeri alınmayan, Erişen Özel Eğitim Sosyal Hizmetler Tic. A.Ş.'nin adını söylemeyen bir yöneticisi, "Kapı yüzümüze kapandı arkadaş. Biz bu şirketin yönetim kurulundayız, bir de başkanlığını yapıyoruz. Ama duruma bakın. Benim olup bitenden hiç haberim yok. Geldim, burada polisleri kapıda gördüm. Burada araçları gördüm. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz" serzenişinde bulundu. Aynı kişi bir süre sonra polisin izniyle içeriye alındı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow