hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale'de toplu taşıma araçlarında yeni dönem

    Çanakkalede toplu taşıma araçlarında yeni dönem
    expand

    Çanakkale'de Belediyesi, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Kentkart'ın ortak çalışması ile kent merkezindeki toplu taşıma araçlarında banka kartları ile ulaşım devri başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çanakkale'de TEMASSIZ banka kartları ile ulaşım devri Kolin Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.

    Toplantıya CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, Kentkart Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Basmacı, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcıları, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Duygu Albayrak, Özel Kalem Müdürü Sevil Albay, Özel Halk Otobüsü Kooperatifi Yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

    Çanakkale Belediyesi, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Kentkart ortak çalışması ile toplu taşıma hizmetlerinde temassız banka kartları ile ödeme devri bugünden (Çarşamba) itibaren başladı.

    Uygulama ile yerli ve yabancı tüm kredi kartları, banka kartları, ön ödemeli kartlar ile Çanakkale'deki tüm toplu taşıma araçlarında ödeme yapılabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Banka kartları ile ödeme yapan kullanıcılar tam biniş ücreti ödeyerek uygulamadan faydalanıyor.

    Ulaşımın bir kentin olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kentkart uygulamasında 9 yılda çok büyük mesafeler kat ettiklerini söyleyerek "Bu sistemde en ufak bir vergi kaçağı olması söz konusu değil. Benim şahsi görüşüm bu sistem içinde çalışan özel sektör temsilcilerine devletin destek vermesi gerekmektedir. Bugün tanıtımını yaptığımız proje ile tüm bankaların temassız kart özelliğine sahip kartlarıyla 12 tanesi belediyeye ait toplam 118 adet ulaşım aracında ödeme yapılabilecek. Bu uygulama özellikle kentimize gelen misafirlerimiz için büyük kolaylık sağlayacak. Toplu taşıma sistemimizde teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmaya çalışacağız. Çünkü kentlilerimize bu hizmeti en çağdaş şekilde vermemiz şart. Hayata geçirdiğimiz proje diğer illere de örnek olacaktır" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow