hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cani baba 6 aylık bebeği öldürdü

    Cani baba 6 aylık bebeği öldürdü
    expand

    İstanbul Esenyurt'ta bir baba 6 aylık kız bebeğini iddiaya göre "çok fazla ağlıyor" diye duvara fırlatarak öldürdü. Zanlı baba tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esenyurt'taoturan Canip T. ve karısı E.T.'nin 6 ay önce kız bebekleri dünyaya geldi. İddiaya göre, erkek çocuk isteyen baba Canip T., bu durum karşısında bunalıma girdi. Aylarca, doğum yapan eşini suçladı. Dün de bebeği "çok fazla ağlıyor" diye duvara fırlattı. Ardından da, yere düşerek hareketsiz kalan minik kız için ambulans istedi. Eve gelen ekipler, minik Z.T.'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Baba bebeğin düştüğünü söyleyince, Z.T. "Kaza sonucu öldü" raporuyla toprağa verildi. Baba Canip T. ise karısını tehdit ederek susturmayı başardı.

    Olayı baldız aydınlattı

    Ancak, durumu ablasından öğrenen C.T.'nin baldızı, polise giderek olayı anlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de babayı gözaltına aldı. C.T., Emniyet'teki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

    Diğer çocuğunu da öldürmüş olabilir

    Baba Canip T.'nin 2 yıl önce ölen diğer bebeğini de öldürmüş olma ihtimaline karşılık soruşturma derinleştirildi. Öte yandan anne ve olayı ihbar eden teyzeye de ölümü gizlemekten işlem yapılacağı öğrenildi. Tutuklanan şüpheli Canip T.'nin yaralama suçundan polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.

    Önce beşikte dövmüş sonra kaldırıp yere atmış

    İncirtepe mahallesi, 245 sokak üzerinde meydana gelen tüyler ürpertici iddialara göre, Cuma'yı cumartesiye bağlayan gece saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Tektil işçisi Canip T. sürekli ağlayan 6 aylık bebeği Aslıhan Zeynep'i önce beşiğin içinde darp etti. Bebeğin susmamasına sinirlenen baba bu kez bebeği beşikten alarak yere attı. Cumartesi öğlen saatlerinde aile bebeklerinin evde öldüğünü söyleyerek hükümet tabibini eve çağırdı. Ancak gelen doktor bebeğin kolunda ve vücudunda morluklar görerek durumu “Şüpheli ölüm" olarak görerek polisi bilgilendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teyze ihbar etti

    Esenyurt Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipleri eve gelerek baba Canip T. ile anne Elif T.'yi gözaltına aldı. Bu sırada emniyet müdürlüğünde ifade veren ölen bebeğin teyzesi Ö.T.'nin Canip T.'nin bebeği döverek öldürdüğü yönünde şikâyette bulundu. Teyze Ö.T. 2 yıl önce ailenin bir çocuğunun daha öldüğünü onu da Canip T.'nin öldürmüş olabileceğini ekledi.

    Baba suçlamaları kabul etmedi

    Bu gelişme üzerine Canip T., Cinayet Büro Amirliğinde sorguya alındı. Poliste verdiği ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek “Ben sabah işe gitmiştim. Eşime arayıp bebeğin ağırlaştığını söyledi. Eve geldiğimde ölmüştü. Ne yapacağımızı düşündük. Sonra belediyeden doktor çağırdık" dedi. Mahkemeye sevk edilen Canip T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    2 yıl önce ölen "Beyza" için yeni bir cinayet dosyası açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halen 3 erkek çocukları bulunan T., ailesinin 2 yıl önce Beyza isimli kız bebeklerinin de öldüğü tespit edilerek , bu ölümün de araştırılması için Cinayet Büro Amirliğinde ayrı bir dosya açıldığnı söylediler. Polis, bebeğin ölümüyle ilgili yapılacak soruşturmanın ardından kesin ölüm sebebinin tespiti için mezarının açılabileceğini söyledi.

    Diğer aile üyeleri içinde ölümü gizlemek suçundan işlem yapılıyor

    Bu arada anne Elif T. ile teyze Ö.T. ile daha sonradan eve gelen şüpheli Canip T.'nin annesi ve kız kardeşi için “Ölümü gizlemek" suçundan işlem yapıldığı belirtildi. Bu kişilerin ifadelerinin Cumhuriyet Savcısına gönderildiğini söyleyen polis yetkilileri önümüzdeki günlerde bu kişiler hakkında da dava açılabileceğini belirttiler.

    2 yaşındaki çocuğun kreşte şüpheli ölümü

    Facebook'ta 'Atatürk' kriteri

     2 yaşındaki Mehmet'in işitme cihazını çaldılar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow