hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çapa ve Cerrahpaşa'nın yerine AVM mi yapılacak?

    Çapa ve Cerrahpaşanın yerine AVM mi yapılacak
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerinin arazilerinin yabancı menşeli firmalara satılacağı iddialarını TBMM'ye taşıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, son günlerde medyaya da yansıyan Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin Avcılar'a taşınması ve iki hastanenin arazilerinin  "yabancı menşeli" firmalara satılacağı iddialarını geniş bir soru önergesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM gündemine taşıdı.

    Yarkadaş, Başbakan Davutoğlu'na "Cerrahpaşa ve Çapa olarak bilinen hastanelerin boşaltılması, yıkılması ve ortaya çıkan arazilerin üzerine AVM olarak tabir edilen, Alışveriş Merkezi ve Rezidans yapılacağına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ya da ilgili kurumlarda herhangi bir plan hazırlığı yapılıp yapılmadığını" sordu.

    Yarkadaş, soru önergesinde  "Yılda üç milyon kişiye hizmet veren Çapa ve Cerrahpaşa'nın bölgeden yaklaşık 50 kilometre uzağa taşınmasının özel hastane sahiplerine rant alanı yaratıldığı" iddialarını dile getirerek "Çapa ve Cerrahpaşa'ya kasti bir şekilde ödenek verilmeyerek iflasa sürüklenmek istendiği doğru mudur" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow