hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çarşı Soma'da

    Çarşı Somada
    expand

    Soma'daki maden faciası nedeniyle ilçeye gelen Beşiktaş taraftar grubu "Çarşı"nın üyeleri, pazartesi günü Soma için yardım kampanyası düzenleyeceklerini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'dan 5 otobüsle Soma'ya gelen "çarşı" taraftar grubu üyeleri, maden sahasına giriş kontrol noktasında jandarma ekipleri tarafından durduruldu. 

    Güvenlik güçleriyle görüştükten sonra grup adına açıklama yapan Musa Sürmeli, acılarının çok büyük olduğunu belirterek, "Madene gitmemize izin verilmiyor, biz de insanları zor durumda bırakmamak için geri dönüyoruz. Pazartesi günü çarşı grubu olarak yardım kampanyası başlatacağız. Para kesinlikle kabul etmiyoruz, giyim gıda ne varsa toplayacağız ve yaklaşık 3 hafta sonra buraya yeniden geleceğiz. Soma'yı unutmadık unutturmayacağız. Soma bizim bir parçamız olacak" diye konuştu.

    Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak Beşiktaş-Gençlerbirliği maçında doğu tribününün ortasını boş bırakacaklarını belirten Sürmeli, "Ölen madenci emekçi sayısı kadar koltuğa siyah bayrak ve kırmızı karanfil bırakacağız. Herhalde bunu önümüzdeki sezonda devam ettireceğiz. Onlar Türkiye'nin
    evlatlarıydı onları unutturmayacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Madende ölenler için dua eden taraftarlar, "Siyah bile kaybetmiş asaletini yokluğunuzun karanlığında" yazılı pankart astılar. Grup, Soma Belediye Mezarlığı'nı da ziyaret ederek işçilerin
    mezarlarına kaşkol ve çiçek bıraktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow