hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çelik: "Kılıçdaroğlu'na dava açacaklar"

    Çelik: Kılıçdaroğluna dava açacaklar
    expand

    AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile 17 Aralık operasyonu sonrası istifa eden 4 bakanın çocuklarının, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan, dün akşam eski vekillerle yaptığı toplantıda, oğlu Bilal Erdoğan ve 4 bakanın çocukları ile 17 Aralık operasyonunda mağdur olanların savcılara dava açacağını belirtmişti.

    O toplantıda yer alan Hüseyin Çelik de, katıldığı bir televizyon programında Kılıçdaroğlu'nun CHPgrup toplantısında gizlilik kararı bulunmasına rağmen bir takım tapeleri yayınladığını belirtti.

    Bilal Erdoğan ve eski bakan çocuklarının, Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açacağını söyledi.

    Çelik, "Bakan arkadaşlar elbette bunu yapmak durumundalar. Kılıçdaroğlu'na dava gelecek. Partinin grup toplantısında gizlilik kararı alınmış konuda yayınlar yapıyorsunuz, bunu yapamazsınız" diye konuştu.

    Çelik, avukatların gerekli incelemeleri yaptıktan sonra davaların açılacağını belirtti.

    "Cumhurbaşkanı iade edebilir"

    Çelik, internet düzenlemesi için de "Cumhurbaşkanı hükümetin noteri değil, iade de edebilir, onaylayıp AYM'ye de gönderebilir" dedi.

    HSYK düzenlemesini de değerlendiren Çelik, "HSYK kilitlenince hükümetin elinden gelen bir şey yok, bunu gündeme getirmek zorunda" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow